Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

„Achemos“ darbuotojai surengė protesto akciją

Ketvirtadienis, 22 November 2018 15:53 Parašė 

Ketvirtadienio rytą dėl mažų atlyginimų ir neįgyvendintų vadovybės pažadų „Achemos“ darbuotojai surengė protesto akciją. Prie gamyklos administracijos pastato apie 200 darbuotojų piktinosi dėl pašalpas ar stipendijas primenančių atlyginimų ir sumažintų premijų.

Pasak piketuotojų, per mėnesį jie uždirba 600–700 eurų. Žmonės už gaunamas pajamas nesugeba išsilaikyti, todėl priversti ieškoti papildomos veiklos. 

Su nepatenkintais darbuotojais atvyko susitikti „Achemos“ generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas. Jis teigė, kad šiuo metu įmonės finansinės galimybės neleidžia didinti darbuotojų atlyginimų, mat bendrovė ir taip nuo šių metų pradžios taupė visose srityse, išskyrus darbuotojų atlyginimus. Be to, pasak „Achemos“ generalinio direktoriaus R. Miliausko, darbuotojų atlyginimai, suderinti su profesine sąjunga yra 29 proc. didesni, nei šalies vidurkis. Taip pat darbuotojams mokama dalis premijų, kurių įmonė galėtų nemokėti dėl prastų finansinių rezultatų. „Dėl prastos situacijos pasaulinėje trąšų rinkoje nuo birželio pradžios iki spalio 1 d. įmonė dirbo puse pajėgumų. Tuo laikotarpiu dalis darbuotojų gavo mažesnius atlyginimus, nes turėjo išeiti į prastovas, o kiti liko dirbti, todėl jiems buvo mokamas pareigybinis atlyginimas ir premijos. Visos procedūros buvo suderintos su įmonės profesine sąjunga“, – sakė R. Miliauskas ir pridūrė, kad neatmetama galimybė 2019 m. vėl stabdyti pusę pajėgumų dėl didėsiančių įvairių mokesčių.

 „Alio Jonavos“ inf.