Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Sutrikus šauktinių sveikatai patikrintos Vaidoto bataliono patalpos

Antradienis, 20 November 2018 10:30 Parašė 

Rukloje esančio Lietuvos kariuomenės kunigaikščio Vaidoto batalione praėjusią savaitę netikėtai susirgo net 24 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai, 4 iš jų buvo paguldyti į Kauno klinikinės ligoninės Infekcinį skyrių. Įtarta, kad jie galėjo apsinuodyti maistu.

Po šio įvykio Lietuvos kariuomenės kunigaikščio Vaidoto batalione kariuomenės higienos specialistai atliko papildomus patalpų ir įrangos higieninius patikrinimus. Išvakarėse kariuomenės specialistai kartu su Maisto ir veterinarijos tarnybos atstovais nuvyko į Mokomojo pulko teritorijoje esančią valgyklą ir paėmė mėginius iš maisto, nuo darbo drabužių, geriamojo vandens, taip pat buvo papildomai dezinfekuotos valgyklos patalpos ir įranga.
Šių veiksmų imtasi po to, kai į bataliono medicinos punktą buvo paguldyti 10 karių, besiskundusių viduriavimo simptomais, keturi kariai tyrimams paguldyti į Kauno klinikinės ligoninės Infekcinį skyrių.
Nuo lapkričio 12 d. Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione į medicinos punktą su viduriavimo simptomais iš viso kreipėsi 24 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai – dalis buvo iškart išleisti atgal į rikiuotę, kiti buvo paguldyti į medicinos punktą ir apriboti jų kontaktai su negalavimų neturinčiais kariais. Bataliono kuopų paramedikai papildomai apklausė sveikuosius karius dėl galimų simptomų, turintys bent menkiausių įtarimų kariai buvo pristatyti į medicinos punktą papildomai apžiūrai. Kareivinėse buvo atliktas patalpų ir inventoriaus valymas ir vėdinimas. Nuo lapkričio 15 vidurdienio naujų sveikatos sutrikimo atvejų neužfiksuota. Gauti tyrimo rezultatai iš Kauno klinikinės ligonės Infekcinio skyriaus parodė, kad karių sunegalavimo priežastis nėra virusas. Bakterinės kilmės susirgimų taip pat nenustatyta.

Lietuvos kariuomenės inf.