Vagišiai nusitaikė į automobilius

Antradienis, 20 November 2018 10:28 Parašė 

Vagišiai nusitaikė į automobilius

Lapkričio 16 d. gautas pranešimas, kad Jonavos r., Ruklos mstl., apvogtas automobilis „VW Passat“. Iš automobilio pavogta automagnetola. Padaryta žala – apie 160 eurų.

Lapkričio 18-ąją gautas pranešimas, kad Juškonių k. (Žeimių sen.) apvogtas automobilis „VW Golf“. Iš automobilio pavogtas akumuliatorius ir generatorius. Padaryta 100 eurų žala.

Girtam kelias buvo per siauras

Lapkričio 16-ąją, apie pirmą valandą nakties, Jonavos r., kelyje Išorai–Kalnėnai–Užusaliai, vyro (gim. 1997 m.) vairuojamas automobilis „Audi A4“ nuvažiavo nuo kelio į kelkraštį. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,97 prom. Vyras sulaikytas.

Miegantys ilgapirščiai sulaikyti greičiau, nei buvo pastebėta vagystė

Praėjusią savaitę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (Kauno apskr. VPK) pareigūnai sulaukė pranešimo apie Jonavoje, Sodų g., esantį automobilį su išdaužtu langu ir jame miegančiais dviem vyrais. Reaguodami į pranešimą, pareigūnai, tikrindami gautą informaciją, rado ne tik du miegančius jonaviečius (gimusius 1987 ir 1999 m.), bet ir galimai vogtus daiktus. Automobilio bagažinėje rasti du televizoriai su pulteliais, kompiuterinių žaidimų konsolė, žaidimų konsolės pultelis ir atsuktuvų rinkinys.

Tiek asmenys, tiek rasti daiktai keliavo į komisariatą. Aiškinantis įvykio aplinkybes, nustatyta, kad Jonavoje, Kauno g., buvo įvykdyta vagystė. Pasirodo, kad iš buto dingo ne tik atsuktuvų rinkinys, bet ir du televizoriai su pulteliais, kompiuterinių žaidimų konsolė ir jos pultelis. Vagystę namuose pastebėjusi moteris į policijos pareigūnus kreipėsi tą pačios dienos vakarą, apie 19 val. Pilietiškų gyventojų dėka, butą apiplėšę asmenys buvo sulaikyti anksčiau, nei šeimininkė pastebėjo apie įvykdytą nusikalstamą veiką, o visi rasti daiktai keliaus teisėtai jų savininkei.

Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą dėl vagystės. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. gresia laisvės atėmimas iki 6 m. Įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės, vyrui (gim. 1987 m.) – periodiška registracija policijos įstaigoje ir rašytinis pasižadėjimas neišvykti, vyrui (gim. 1999 m.) – suėmimas dviem mėn.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už teikiamą informaciją ir ragina visuomet apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus nedelsiant informuoti policijos pareigūnus bendruoju pagalbos telefonu 112.