×

Įspėjimai

JUser: :_load: Nepavyko įkelti nario su id: 43
Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Kitas sportas

Jaunųjų karatė sportininkų medaliai

Trečiadienis, 09 March 2016 19:46 Parašė 
Nugalėtojas N.Mitiulin (dešinėje) Nugalėtojas N.Mitiulin (dešinėje)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ arenoje vyko svarbiausios šių metų Lietuvos jaunių ir suaugusiųjų kiokušin karatė čempionatas. Į sostinę susirinko per 200 sportininkų, kurie varžėsi įvairiose svorio kategorijose, taip pat moterų ir vyrų grupėse.
Tarp daugybės dalyvių šiame čempionate jaunių grupėje varžėsi ir Jonavos SK „Kumite“ atstovas Osvaldas Balčius. Treniruojamas Valdo Braslausko ir Alfredo Jakšto, svorio kategorijoje iki 70 kg O. Balčius be didesnio vargo įveikė tris kovotojus ir tik finale, po pratęsimo, nusileido Akmenės sportininkui ir laimėjo sidabro medalį.
Jonavietis pateko į Lietuvos jaunių rinktinę ir jai atstovaus Europos čempionate, kuris gegužės 12–13 d. vyks Gruzijoje.
Sostinėje vyko ir Lietuvos kyokushin karatė vaikų ir jaunučių kata čempionatas. Varžybose dalyvavo ir Jonavos sporto klubo „Kumite“ jaunieji sportininkai.
Kata – tai baziniai karatė savigynos pratimai, atliekami judant. Pagrindiniai judesiai atliekami smūgiuojant rankomis ir kojomis.
Pirmą kartą istorijoje klubas turi Lietuvos kata čempioną – Nikitą Mitiuliną. Jaunasis talentas 11–12 m. amžiaus grupėje, kurioje varžėsi 16 dalyvių, laimėjo keturias kovas ir savo grupėje tapo Lietuvos čempionu.

Gytis RAMANAUSKAS