Paskelbtas Futbolas

Pagarba Jonavos futbolo senjorams

Pirmadienis, 12 November 2018 08:19 Parašė 

Neseniai savo sezonus pabaigė Lietuvos futbolo senjorai. Šiemet varžybos vyko ne tik jaunesnių (35+), bet ir vyresnių (50+) grupėse. Abu čempionatai buvo sekami ir stebimi jonaviečių, nes juose rungtyniavo dvi Jonavos „Klevo“ komandos.

Kalbant apie šių ekipų rezultatus, šiame sezone Jonavos futbolo senjorai neliko be apdovanojimų. Nors galutinėse įskaitose jonaviečiai užėmė septintą ir ketvirtą vietas, tačiau puikiai „Klevo“ komandos rungtyniavo savo regionuose, kuriose abiejų amžiaus grupių komandos iškovojo antrąsias vietas.

Praėjusį šeštadienį į vieną vietą susibūrė abiejų komandų futbolininkai, kuriems buvo padėkota už šio sezono pasiektus rezultatus.

„Yra mėgėjų futbolo bendruomenė, kurią galima pavadinti klubu, kur tikrai yra tvirta jūsų vadovybės ranka. Matosi, kad pas jus yra branduolys ir jūs visi - už vieną ir vienas – už visus, - futbolo senjorams žodį tarė Kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė. – Tikrai labai smagu, nes tokių klubų Jonavoje yra mažai. Nors galutinėje įskaitoje neužėmėte prizinių vietų, bet apie vietas nereikia galvoti, nes ir dėl kitų vietų visad reikia pakovoti. Svarbu, kad finalai vyko Jonavoje. Džiugu, kad su jumis į šią šventę atvyko jūsų antrosios pusės, kurios yra klubo dalimi“.

Po kalbų direktorė padėką įteikė didžiausią indėlį į Jonavos senjorų futbolą įnešusiam žaidėjui ir treneriui Virginijui Nutautui. Pasak trenerio, šio sezono jaunesnių senjorų ketvirtoji užimta vieta yra labai geras rezultatas, kadangi komanda amžiaus vidurkiu yra pati vyriausia tarp visų dalyvavusių komandų.

„Tai kaip ir yra pasiteisinimas, bet ir yra pagarba mums visiems. Mes dar sugebame tie vyresni lygintis su jaunesniais, - mintimis dalinosi V. Nutautas.

Senjorų futbolo klubo „Klevas“ vadovas Aironas Morkūnas padėką už visą pagalbą, už infrastruktūrą, už finalų organizavimą Jonavoje.

„Labai esame dėkingi už požiūrį į mūsų klubą, už galimybę suorganizuoti rungtynes, - dėkodamas direktorei kalbėjo klubo vadovas.

Vėliau abi komandos ir jų žaidėjai buvo apdovanoti asmeniniais prizais. Geriausiu penkiasdešimtmečių ir vyresnių „Klevo“ komandos vartininku pripažintas Saulius Skorupskas, gynėju – Viktoras Sebežiovas, puolėju – Arūnas Želvys, rezultatyviausiu – Jevgenijus Medvedevas. Geriausiu metų žaidėju šio amžiaus grupėje tapo V. Nutautas. Komandos žaidėjai buvo apdovanoti  medaliais už savo grupėje užimtą antrąją vietą.

Vakaro oficialią dalį vedė komandos vartininkas Irmantas Kovalenko, kuris prieš „Klevo“ trisdešimt penkerių ir vyresnių amžiaus grupės komandos apdovanojimus, prisiminė ankstesnių metų rezultatus. O prisiminti buvo dėl ko, nes padėkos įteiktos daug metų komandai vadovavusiems Algirdui Ramonui bei Sauliui Skorupskui, prie kurių buvo pasiekta tikrai aukštų rezultatų. Per jų vadovavimo laikotarpį 2010 metais iškovota bronza, 2011 ir 2012 metais – auksas, 2013 m. – sidabras, 2014 m. – bronza, 2016 m. – auksas, 2017 m. – bronza.

Asmeniniais prizais apdovanoti komandos geriausieji. „Klevo“ 35+ geriausiu vartininku tapo I. Kovalenko, gynėju – Marius Regelskis, saugu – Gytis Janonis, puolėju Denisas Šichranovas, kuris ir tapo rezultatyviausiu komandos žaidėju. Geriausiu komandos žaidėju pripažintas Ruslanas Fiodorovas. Prisimintas ir įspūdingiausias įvartis, kuris pavadintas „trilogija“. Jis pasiekas sostinėje, kai oru kamuolys nuo G. Janonio nukeliavo iki R. Fiodorovo, o visą tai tiksliu smūgiu užbaigė D. Šichranovas.

Žaidėjams įteiktos ir dar kelios nominacijos. „Metų legionieriumi“ tapo Arvydas Benza iš Ukmergės, o „metų įvarčiu“ pripažintas šešiasdešimt penkerių Zigmo Manionio smūgis.

Prieš įsiamžinant bendroje nuotraukoje, komandai buvo įteiktos taurės bei medaliai už Aukštaitijos regione užimtą antrąją vietą.

GYTIS RAMANAUSKAS