Paskelbtas Sportas

Jaunasis tenisininkas pasiryžęs garsinti Lietuvos vardą

Penktadienis, 02 November 2018 10:55 Parašė 

Rugsėjo pabaigoje UAB „Teniso erdvė“ kortuose (Vilniaus r.) vyko 9 m. ir jaunesnio amžiaus grupės vaikų atrankos į Lietuvos vaikų teniso rinktinę, kuri spalio 6 ir 7 d. SEB „Futures Cup“ turnyre atstovavo Lietuvai, varžybos. SEB „Futures Cup“ turnyro iniciatoriai – Vilniaus teniso akademija ir SEB bankas. Tai – pagrindinis Baltijos šalių vaikų turnyras, kurį koordinuoja Lietuvos, Latvijos ir Estijos šalių teniso sąjungos. Jame dalyvauja geriausi 13, 11, 9 m. ir jaunesni šalies sportininkai (du berniukai ir dvi mergaitės), iš viso 12 žaidėjų iš kiekvienos šalies. Turnyro, kuris organizuojamas nuo 2013 m., pagrindinis tikslas – jauniesiems teniso talentams suteikti galimybę tobulėti kartu su geriausiais kitų Baltijos šalių bendraamžiais.

Atrankos varžybose dalyvavo geriausi šalies jaunieji tenisininkai iš įvairių Lietuvos teniso klubų – iš viso 14 berniukų ir 13 mergaičių. Tarp jų – ir jonavietis Ugnius Remeikis. Devynmetis sportininkas treniruotes lanko Kėdainių sporto centre (treneris – Julijonas Sinkevičius) ir atstovauja Kauno „Ąžuolyno“ teniso klubui.

Taip jau susiklostė aplinkybės, kad pirmiausiai Ugniui reikėjo žaisti su VšĮ „Vilniaus teniso akademijos“ jaunuoju sportininku Augustu Domarku, kurį nugalėjo be didesnio vargo rezultatu 4:0, 4:0, leisdamas vilniečiui pelnyti vienintelį tašką. Ketvirtfinalyje U. Remeikis susitiko su kitu tos pačios  teniso akademijos auklėtiniu Gabrieliu Ivanovu ir sėkmingai jį įveikė rezultatu 4:0, 4:0.

Pusfinalyje Ugniaus laukė rimtesnis varžovas – Gvido Sabeckio teniso mokyklos ugdytinis Benas Jašinskas. Jonavietis užtikrintai įveikė B. Jašinską rezultatu 4:0, 4:1 ir jau užsitikrinęs vietą Lietuvos vaikų teniso rinktinėje pateko į finalą, kuriame susitiko su klaipėdiečiu Eriku Maskolaičiu. Kovos pradžioje rezultatas buvo 1:1, tačiau vėliau jaudulys nurimo, ir U. Remeikis rezultatu 4:1, 4:0 iškovojo pirmosios Lietuvos raketės vardą ir kelialapį į SEB „Futures Cup“ turnyrą. Jame Lietuvai atstovavo žaidėjai iš Šiaulių teniso mokyklos, Klaipėdos teniso akademijos, Vilniaus teniso akademijos, Balžeko teniso mokyklos, Kauno teniso mokyklos, „Alatus“ teniso akademijos, Kauno teniso klubo „Ąžuolynas“ ir Radviliškio teniso mokyklos. Į varžybas vyko ir vieni geriausių Lietuvos trenerių – Paulius Jurkėnas ir Rita Romancovienė.

Ugnius susitiko su pirmąja Latvijos rakete E. Mašals, kurią įveikė rezultatu 5:3, 4:2. Kova su pirmąja Estijos rakete jonaviečiui nebuvo tokia sėkminga – po atkaklių pastangų U. Remeikis nusileido estui rezultatu 1:4, 1:4. Dvejetų susitikimuose lietuviams taip pat teko pripažinti varžovų pranašumą. 2018 m. „Futures Cup“ varžybos apskritai nebuvo sėkmingos būsimoms Lietuvos teniso žvaigždėms. Lietuviai šį kartą liko paskutinėje trečioje vietoje. Varžybų nugalėtojų taurė iškeliavo į Latviją. Mūsų šalies atstovai buvo apdovanoti medaliais ir atminimo dovanėlėmis. U. Remeikiui tai buvo itin svarbi patirtis, nes jis pirmą kartą atstovavo Lietuvai užsienyje.

Ugnius – daugybės Lietuvos teniso turnyrų nugalėtojas. Vien šių metų rugsėjo mėnesį jis tapo net dviejų Lietuvos teniso sąjungos vyresnių vaikų amžiaus (10 m.) grupėms skirtų varžybų – rugsėjo 6–9 d. vykusių „Neodenta Open 2018“ ir rugsėjo 21–23 d. vykusių Žalgirio vaikų teniso akademijos taurės – čempionu.

Ugnius lanko Jonavos Panerio pradinę mokyklą, eina į IVa klasę. Užaugęs jis svajoja tapti garsiu tenisininku ir garsinti Lietuvos vardą užsienio turnyruose. Šiandieną ši svajonė jau pradėjo pildytis.

„Alio Jonavos“ inf.