Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Programa „Pagauk-sterilizuok-paleisk“ tęsiasi!

Penktadienis, 02 November 2018 10:48 Parašė 

Siekiant užkirsti kelią besaikiam benamių kačių dauginimuisi, mūsų šalyje vykdoma programa „Pagauk – sterilizuok – paleisk“ (P-S-P). Šios programos metu, remiantis kitų šalių patirtimi, benamės katės sugaunamos, jeigu yra sveikos – kastruojamos ar sterilizuojamos, o po keleto dienų paleidžiamos toje pačioje vietoje, kur buvo sugautos. Pastebima, kad taikant P-S-P programą, gyvūnų patiriamas stresas yra minimalus, o nauda – milžiniška: ne tik užkertamas kelias kačių dauginimuisi, bet ir kontroliuojamas graužikų plitimas.
P-S-P programa dvejus metus iš eilės buvo vykdoma ir mūsų rajone, tačiau buvo nutraukta dėl riboto finansavimo. VšĮ „Miesto katė“ savanoriai džiaugiasi, kad buvo atnaujintas bendradarbiavimas su rajono Savivaldybe ir atsirado galimybė šią akciją tęsti, tad kviečia jonaviečius aktyviai prisidėti prie šios programos vykdymo.

Kadangi lėšų nėra labai daug, kačių gaudytojo organizacija neturi galimybių samdyti, bešeimininkių kačių gaudymo darbus atlieka patys savanoriai, todėl jonaviečiai kviečiami ir patys prisidėti kačių transportavimu į vet. kliniką. 
Visi klausimai ir registracija tel. 8 608 77 481.

„Alio Jonavos“ inf.