Paskelbtas Miesto naujienos

Pritarta kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčio didinimui

Antradienis, 30 October 2018 16:21 Parašė 

Praėjusį ketvirtadienį Jonavos rajono savivaldybės tarybos posėdžio metu visiems svarstytiems sprendimų projektams pritarta.  

Dar spalio pradžioje Lietuvos savivaldybių vadovai buvo pakviesti susitikti su kultūros ministre, jų paprašyta pasirašyti memorandumą, kuriuo įsipareigotų per artimiausius 3 m. kiekvienam savivaldybėje dirbančiam kultūros ir meno srities darbuotojui prie jo gaunamo atlyginimo mokėti 19 Eur iš vietos biudžeto. Tiek pat skirtų Kultūros ministerija, tad nuo kitų metų minėtų darbuotojų atlyginimai padidėtų 38 Eur.     

Jonavos r. savivaldybės taryba posėdžio metu diskutavo, pritarti ar ne Jonavos r. savivaldybės kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojų darbo užmokesčio didinimui, kaip numatyta Kultūros ministerijos 2018 m. spalio 4 d. parengtame memorandume dėl bendradarbiavimo siekiant didinti savivaldybių kultūros įstaigų kultūros ir meno darbuotojų darbo apmokėjimą. Prieštaraujančių nebuvo.

***

Jonavos rajono savivaldybės taryba sutiko, kad administracijos direktorius, UAB „Jonavos autobusai“ Jonavos r. savivaldybei nuosavybės teise priklausančių akcijų valdytojas, priimtų sprendimą, leidžiantį bendrovei įsigyti du naujus ir vieną nenaują autobusus.

Šių metų pabaigoje „Jonavos autobusai“ ketina nurašyti 3 nusidėvėjusius „Mercedes Benz“ autobusus (pagaminimo metai – 1989-ieji, 39 sėdimos vietos; 1988 m., 35; 1990 m., 48). Visi šie autobusai bendrovėje eksploatuoti vidutiniškai 15 m.

***

Patvirtintos vidutinės kietojo ar kitokio kuro, kurio faktinės sąnaudos kiekvieną mėnesį nenustatomos, kainos (įskaitant PVM), taikomos būsto šildymo išlaidų ir išlaidų karštam vandeniui kompensacijoms, naudojant kietąjį ar kitokį kurą, apskaičiuoti: malkų (kietojo kuro) vieno kietmetrio kaina – 42 Eur; kai būsto šildymui ir karšto vandens ruošimui naudojamas kitoks kuras, apskaičiuojant kompensacijas taikoma vidutinė malkų vieno kietmetrio kaina – 42 Eur. Dėl to padidės parama nepasiturintiems gyventojams malkoms ar kitokiam kurui įsigyti. Šiuo metu galiojanti malkų kaina yra 31,57 Eur su PVM už kietmetrį. Patvirtinus naują kainą – 42,00 Eur su PVM už kietmetrį, ji padidėjo 10,43 Eur, t. y. 33 proc.

 ***

Tarybos posėdžio metu priimtas sprendimas didinti šilumos kainą 0,06 ct/kWh (be PVM) arba 1,4 proc. Ji įsigalios nuo 2019 m. sausio 1 d.

***

Rašytojo Grigorijaus Kanovičiaus šeimos nariams inicijavus premijos skyrimo nuostatų keitimą ir suderinus su Savivaldybės administracija galimus pakeitimus dėl konkurso dalyvių, minimalaus konkursinių darbų skaičiaus (t. y. dėl konkurso laikymo įvykusiu), konkursui skiriamų lėšų ir jų paskirstymo, kilo būtinybė patvirtinti konkurso nuostatų naują redakciją, kas ir buvo padaryta šio rajono Tarybos posėdžio metu.

Kaip pamenate, G. Kanovičiaus šeimos iniciatyva, siekiant atskleisti ir įprasminti daugiatautę Jonavos rajono istoriją, nuo 2013 m. įsteigta premija, kuri konkurso tvarka skiriama už rajono mokinių rašinius, atspindinčius Jonavos tautinių mažumų gyvenimo ženklus.

2014 m. premijos skyrimo nuostatai buvo koreguoti dėl euro įvedimo, o 2016 m. – rašytojo šeimai suderinus su Savivaldybės administracija ir abiem šalims padidinus konkursui skiriamas lėšas bei suteikus galimybę konkurse dalyvauti didesniam rajono gimnazijų moksleivių skaičiui (ne tik III, IV, bet ir II gimnazijos klasėms).

Vertinant moksleivių darbus, atsižvelgiama į kūrybiškumą, samprotavimų brandumą, darbų autentiškumą, originalumą, kalbos ir rašto kultūrą. Konkurso laimėtojai premijuojami balandžio mėnesį, pagal galimybę dalyvaujant rašytojui G. Kanovičiui ar jo šeimos atstovams

I–III vietų laimėtojams įteikiami dovanų čekiai ir rajono mero padėkos raštai, kiti konkurso dalyviai apdovanojami Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo padėkos raštais.

Premija skiriama rašinių vertinimo komisijos ir Kanovičių šeimos sprendimu geriausiai įvertintų 3 rašinių, kurie atitinka minėtų nuostatų 13–16 punktų reikalavimus, autoriams. Esant finansinėms galimybėms, komisijos siūlymu, gali būti skiriama papildoma premija.

Bus skiriamos premijos: I vietos laimėtojui – 700 Eur; II vietos – 600 Eur; III vietos – 500 Eur vertės dovanų čekiai. Beje, tas pats asmuo premijos laureatu gali tapti ne vieną kartą.

Rajono Savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu skiriamos lėšos konkurso laimėtojų mokytojams-rašinių vadovams paskatinti: rašinio, įvertinto I vieta, vadovui – 350 Eur; rašinio, įvertinto II vieta, vadovui – 275 Eur; rašinio, įvertinto III vieta, vadovui – 225 Eur. Taip pat administracijos direktoriaus įsakymu sudarytos rašinio vertinimo komisijos nariams už darbų vertinimą atlyginama paskirstant Savivaldybės skiriamas lėšas (500 Eur) lygiomis dalimis.  

„Alio Jonavos“ inf.