Paskelbtas Futbolas

Senjorų pirmenybės „Klevas“ užėmė ketvirtąją vietą, nugalėjo – Gargždų veteranas

Pirmadienis, 29 October 2018 08:43 Parašė 

Šeštadienį finišavo 2018 metų Lietuvos senjorų (35+) futbolo čempionatas, kuriame komandos pirmiausiai grumėsi dviejuose regionuose. Žemaitijos regione rungtyniavo 6 ekipos, o Aukštaitijos – 7. Būtent šiame regione aukštų pozicijų siekė Jonavos „Klevas“ (vadovas Aironas Morkūnas, treneris Virginijus Nutautas).

Tądien vienu  metu Kūno kultūros ir sporto centro centrinėje bei dirbtinės dangos aikštelėse vyko du mačai dėl prizinių vietų. Praėjusią savaitę Jonavos senjorai savo aikštelėje nusileido Gargždų futbolininkams, todėl šįkart teko varžytis dėl trečiosios vietos. Mažajame finale jonaviečiai susitiko su Alytaus „Dainavos senjorais“.

Jau ne vienerius metus šias abi komandas suvedė dvikovos dėl medalių ir visuose prireikdavo 11 m baudinių serijos. Šiame mače teritorinę pervarą pradžioje turėjo dzūkai, bet aikštelės šeimininkai turėjo daugiau realių progų pasižymėti. Vieną realiausių progų neišnaudojo Linas Korsakas, kuris neįstengė pataikyti į vartus, kai svečių vartininkas jau neturėjo galimybių sugriebti kamuolį. Tuo tarpu alytiškiai pasinaudojo klaidomis Jonavos komandos gynyboje ir pelnė pirmąjį susitikimo įvartį.

Po pertraukos ne kartą teko tiesiog griebtis už galvos, kai jonaviečiai surengė pavojingų atakų virtinę. Atakos smaigalyje buvo Ruslanas Fiodorovas, o tas pats L. Korsakas vėl praleido progą. Visgi, šis futbolininkas ištaisė klaidą ir sugrąžino intrigą, kai atstatė pusiausvyrą (1:1).

Baigiantis susitikimui buvo galima pagalvoti jau ir apie eilinę šių komandų baudinių seriją. Tačiau iki mačo pabaigos likus šešioms minutėms jonaviečiai prasižengė ir teisėjas įžvelgė, kad tai buvo padaryta baudos aikštelėje. Nors vartininkas Irmantas Kovalenko įspėjo kamuolio kryptį, bet apginti vartų nepavyko. „Dainavos senjorai“ per likusį laiką apsigynė ir šventė pergalę rezultatu 2:1 bei iškovojo trečiąją vietą.

Natūralios vejos aikštelėje dėl pirmosios vietos čempionate susitiko Vilniaus „Prelegentai“ ir „Gargždų veteranas“ ekipos. Aišku, prieš susitikimą lyderio pozicijoje buvo sostinės futbolininkai, kurių sudėtyje žaidžia garsūs šalies futbolininkai ar šou verslo atstovai. Tačiau, kaip parodė rungtynių eiga, šįkart žaidė ne pavardės. Gargždų senjorai įrodė, jog šiemet yra pajėgiausi pirmenybėse. Nors vilniečiai daug atakavo, bet svarbiausius įvarčius mušė gargždiškiai. „Gargždų veteranas“ užtikrintai baigė rungtynes ir laimėję susitikimą rezultatu 3:1, tapo nugalėtojais.

Po varžybų Jonavos sporto arenoje  vyko apdovanojimų ceremonija, kurioje su sezono rezultatais ir finalinių rungtynių rezultatais supažindino Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) prezidentas Paulius Malžinskas. Pastarasis padėkas už finalinių varžybų organizavimą įteikė rajono merui Eugenijui Sabučiui bei sporto centro direktorei Reginai Stupurienei.

Apdovanojimuose buvo „atsiskaityta“ ir už Aukštaitijos regiono rezultatus. Taurės įteiktos pirmosios vietos laimėtojams „Dainavos senjorams“, o trečiosios vietos taurė – „Prelegentams“. Antrosios vietos taurę atsiėmė „Klevo“ vartininkas Irmantas Kovalenko.

Savų dovanų sulaukė ir geriausiai pasirodę kiekvienų pozicijų futbolininkai. Geriausiu vartininku tapo dzūkas Egidijus Baranauskas, gynėju – Girius Kalvaitis iš sostinės, saugu – gargždiškis Tomas Tamošauskas, o puolėju – jonavietis Ruslanas Fiodorovas. Rezultatyviausio žaidėjo prizas atiteko Martynas Biržinis iš „Dainavos senjorai“ ekipos, o finalinių rungtynių rezultatyviausiu tapo dar vienas čempionų komandos žaidėjas Aurelijus Staponka.

Lietuvos senjorų čempionato nugalėtojams ir prizininkams įteiktos taurės ir medaliai bei piniginiai čekiai.

Gytis RAMANAUSKAS