Paskelbtas Futbolas

„Lietava“ – antros vietos laimėtoja

Pirmadienis, 29 October 2018 08:41 Parašė 

Savo kovas Lietuvos futbolo federacijos (LFF) trečiojoje lygoje jau pabaigė Jonavos „Lietava“ (vadovas Aironas Morkūnas, treneris Aurimas Mockus). Susiklostė tokia situacija, kad Kauno regiono pirmenybėse šiemet dalyvavo keturios komandos, kurios tarpusavyje varžėsi keturiais ratais.

Futbolo mėgėjai sezoną pradėjo daug žadančiai. Jonavos futbolininkai trečiose savo rungtynėse 4:5 nusileido Kauno „Hegelmann Litauen“ komandai, bet iki šio mačo ir vėliau jonaviečiai rungtyniavo užtikrintai. Dukart buvo įveikti net ir FK „Kėdainiai“ futbolininkai.

Visgi, kėdainiškiai įsibėgėjo. Šie ėmė laimėti vienas rungtynes po kitų. Tarp jų buvo ir dvi pergalės prieš „Lietavą“ Jos ir garantavo aukštą poziciją. Po paskutiniųjų rungtynių paaiškėjo, kad FK „Kėdainiai“ taps nebepavejami, nes nuo antrosios vietos juos jau skyrė net dešimt taškų.

Paskutiniu metu Jonavos futbolo mėgėjams labai nieko nelėmė. „Lietava“ ekipai dar buvo likusios trejos rungtynės, kuriose maksimaliai galėjo iškovoti devynis taškus. Tačiau nieko nelemiančiose rungtynėse po pergalę pasidalino su „Prienais“ ir nusileido kauniečiams.

Po keturių ratų galutinė trečiosios lygos Kauno regiono turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1.FK „Kėdainiai“ 12 8 2 2 52-27 26
2.“Lietava“ 12 6 1 5 32-27 19
3.“Prienai“ 12 4 1 7 28-42 13
4.“Hegelmann Litauen B“ 12 3 2 7 37-53 11

Rezultatyviausiai šiose pirmenybėse rungtyniavo FK „Kėdainiai“ ekipos futbolininkas Lukas Berednikovas, pelnęs 15 įvarčių. Jonavos komandos gretose Denisas Šichranovas įmušė 6 įvarčius.

Šiame sezone Jonavos „Lietavos“ garbę ginė futbolo senjorai, niekur kitur aukštesniame lygyje nerungtyniaujantys futbolo mėgėjai.

GYTIS RAMANAUSKAS