Paskelbtas Sportas

Jonavos tinklinio mėgėjai dalinosi prizines vietas

Pirmadienis, 29 October 2018 08:33 Parašė 

Praėjusį savaitgalį į R. Samulevičiaus ir J. Vareikio progimnazijų sporto sales rinkosi tinklinio mėgėjai. Visiškai neseniai profesionalios moterų komandos dalyvavo A. Ogonausko turnyre, kuriame varžėsi ir Jonavos „Aušrinė-KKSC“. Šįkart varžėsi daugiau mėgėjiškos tiek moterų, tiek ir vyrų ekipos.

Visą dieną šiose salėje grumėsi devynios komandos. Vyrų grupėje varžėsi 4 ekipos, o moterų – 5. Aukštų pozicijų siekė dvi jonaviečių komandos, kurioms pavyko pademonstruoti puikių rezultatų.

Vyrų tarpe su Marijampolės, Tauragės „Šilas“, Kauno „Vitameda“ komandomis rungtyniavo Jonavos „Dobilas“. Pirmajame etape ekipos žaidė tarpusavyje. Dvikovos susiklostė atkaklios ir vietas lėmė kiekvienas laimėtas setas. Jonavos ekipa abejose setuose buvo pajėgesnis prieš kauniečius, bet tokiu pat rezultatu (0:2) teko nusileisti Suvalkams. Po atkaklios kovos jonaviečiai 2:1 palaužė tauragiškius, bet to nepakako, kad užimti pirmąją vietą. Marijampolės tinklininkai 1:2 nusileido tauragiškiams, tačiau geresnis setų skirtumas lėmė, kad suvalkai užėmė pirmąją vietą, o „Dobilo“ tinklinio mėgėjai liko antri.

Visgi, ši vieta dar nebuvo galutinė, nes visos keturios komandos sužaidė pusfinalius ir finalus. Marijampolės tinklininkai pasimokę ir pirmojo mačo klaidų, pusfinalyje 2:0 įveikė Tauragės ekipą ir pateko į finalą. Tuo tarpu Jonavos žaidėjai sulaukė rimtesnio pasipriešinimo iš kauniečių, bet užtikrintas žaidimas setų pabaigoje, garantavo pergalę (2:0) bei vietą finale.

Kovoje dėl trečiosios vietos Tauragės sporto mėgėjai pasiekė revanšą prieš „Vitameda“ ekipą, kai buvo nusileista grupės varžybose ir po pergalės 2:0 tapo bronzos medalių laimėtojais.

Finale „Dobilo“ tinklininkams ir antrą kartą nepavyko pasipriešinti Marijampolės komandai ir jiems pralaimėję, užėmė antrąją poziciją. Turnyre „Dobilo“ komandą atstovavo ir sidabro medaliais pasidabino Vilius Stankevičius, Arnoldas Komičius, Tomas Tarosas, Mėrūnas Savickas, Olegas Pentiochinas, Arturas Daujotas, Justas Sadzevičius, Rapolas Kymantas.

Moterų grupėje varžėsi 5 komandos (Jonavos „Aušrinė-Titmaras“, Lazdijų „Žara“, Kauno „Cukrainis“, Kauno „Belona, Klaipėdos TA), kurios žaisdamos tarpusavyje iš karto išsiaiškino prizininkes. Moterų varžybų atkaklumą liudija ir tai, kad net penkeriose rungtynėse iš dešimties prireikė sužaisti visus tris setus, nes žaista iki dviejų laimėtų. Net trims komandoms, pasiekus po vieną pergalę, teko skaičiuoti papildomus rodiklius, kad išsiaiškinti trečiąją vietą.

Kaip parodė varžybų eigą, šeimininkės savo užtikrintu žaidimu siekė apginti savo tvirtovę. Jonavos tinklininkės tik po sėkmingų trečiųjų setų (2:1) įveikė „Žarą“ bei „Beloną“ ir 2:0 pranoko „Cukrainį“. Dar užtikrinčiau rungtyniavo uostamiesčio tinklininkės. Pastarosios ir jonavietės išsiaiškino, kuri komanda bus pajėgiausia šiame turnyre. Pasirodo, „Aušrinė-Titmaras“ ekipa (Rita Lisauskienė, Ramunė Knatienė, Martyna Peleckaitė, Simona Ciegytė, Aira Kaunietė, Sandra Klimienė, Jolita Gečiauskienė, Eimantė Uselytė) per du pagrindinius setus pranoko varžoves ir tapo A. Ogonausko tinklinio turnyro moterų grupės nugalėtojomis.

GYTIS RAMANAUSKAS