Paskelbtas Miesto naujienos

Jonavos visuomenės sveikatos biure – tęstinė sveikatos stiprinimo programa

Antradienis, 23 October 2018 10:38 Parašė 

Programa skirta visiems 40–65 m. amžiaus asmenims, taip pat joje gali dalyvauti ir kiti bet kokio amžiaus suaugę asmenys, pagal sveikatos būklę priskirtini širdies ir kraujagyslių ligų bei cukrinio diabeto rizikos grupės asmenims.

Užsienio ir mūsų šalies patirtis rodo, kad daugelio širdies ir kraujagyslių ligų, cukrinio diabeto sukeliamų komplikacijų galima išvengti ir pailginti žmonių gyvenimą – tam reikia perprasti ligos prigimtį, nustatyti ją skatinančius rizikos veiksnius: paveldimumą (anksti pasireiškusios širdies ir kraujagyslių ligos artimiesiems giminaičiams: tėvams, broliams, seserims), jau nustatyta aterosklerozinės kilmės kraujagyslių liga (širdies, galvos smegenų, kojų kraujagyslių ir kt.),padidintą arterinį kraujospūdį, padidėjusį „blogojo“ cholesterolio kiekį kraujyje, sutrikusią gliukozės apykaitą (padidėjusį cukraus kiekį kraujyje), rūkymą, neoptimalią mitybą, antsvorį, nutukimą, nepakankamą fizinį aktyvumą, gausų alkoholio vartojimą, dažnai patiriamą užsitęsusį stresą ir pačiam norėti pokyčių bei ryžto keisti savo gyvenseną.

Šios programos vykdyme dalyvauja šeimos gydytojas, gydytojas dietologas, gydytojas kardiologas, psichologas, kineziterapeutas ar fizinio aktyvumo specialistas, endokrinologas, visuomenės sveikatos specialistas. Pagal galimybę ir poreikius organizuojamos papildomas individualios konsultacijas ir praktiniai užsiėmimai. Programos dalyviams atliekama segmentinė kūno sandaros analizė ir pateikiamos gyvensenos korekcijos rekomendacijos.

Visi programos užsiėmimai dalyviams nemokami. Taikomų prevencinių priemonių efektyvumas pagrįstas medicinos mokslu ir kitų šalių patirtimi.

Daugiau informacijos apie šią programą tel. 8 684 13389.

Jonavos visuomenės sveikatos biuro inf.