Paskelbtas Sportas

Jaunųjų karatistų pergalės

Pirmadienis, 22 October 2018 08:26 Parašė 

2018 metais vyko Lietuvos jaunučių ir sporto vilčių žaidynės, kuriose jaunieji sportininkai varžėsi daugybėje sporto šakų. Jos baigėsi ir iškilmingas apdovanojimas lapkričio pabaigoje vyks Vilniuje. Šiose žaidynėse dalyvavo ir Jonavos sportininkai. Būtent šių žaidynių programoje buvo ir kiokušin karatė varžybos, kuriose dalyvavo Jonavos kiokušin karatė klubas “Kumite” (treneriai Valdas Braslauskas ir Alfredas Jakštas). Kauno sporto halėje vykusiose varžybose jaunieji karatistai kovojo ir tarptautinėse “Kaunas kyokushin karate 2018” turnyre.

 Lietuvos jaunučių ir sporto vilčių žaidynių kiokušin karatė varžybose neblogų rezultatų pasiekė jonaviečiai. U16 amžiaus grupės kumitė rungtyje į finalus nepateko tik Aivaras Zakarka. Kiti SK “Kumite” atletai pasidalino įvairias prizines vietas. Meda Jakaitė, Gediminas Cvykas, Mantvydas Stasiukonis užėmė trečiąsias vietas. Tuo tarpu Kamilė Martinaitytė laimėjo tris kovas ir iškovojo antrąją vietą, o Jonas Štendelis, dvejuose kovose įveikęs varžovus, tapo nugalėtoju. Kata rungtyje Meda Jakaitė pasidabino dar vienu medaliu. Šįkart pasiekta antroji vieta. Ant trečiosios vietos laiptelio užlipo Emilija Makaravičiūtė.

Įvairaus amžiaus jaunieji Jonavos sportininkai savo pajėgumą išbandė ir tarptautinėse varžybose. U9 amžiaus grupėje trečiąsias vietas pasiekė Markas Kuznecovas ir Dovydas Ručinskas, o Dominykas Melničuk tapo nugalėtoju. Tarp dešimtmečių (U10) Edvinas Gambarovas, o keturiolikmečių (U14) – Andrius Patruševas, iškovojo trečiąsias pozicijas. Šiek tiek vyresnių grupėje (U16) Rokas Utyra buvo antras, o Gediminas Cvykas iškovojo pirmąją vietą. 

Gediminas Cvykas ir Mantvydas Stasiukonis dalyvavo abejose varžybose – ryte žaidynėse, po pietų - tarptautinėse varžybose. Pirmose G. Cvykui pasikartojo situacija, kai Lietuvos čempionato pusfinalyje turėdamas aiškų pranašumą, vėl praleido varžovo  spyrį į galvą ir turėjo tenkintis trečia vieta. Tačiau antrose varžybose jis nepaliko varžovams jokių šansų ir net finale per 20 sekundžių sutvarkė latvį. Absoliučiame svoryje dalyvavusiam M. Stasiukoniui, antrose varžybose į finalus patekti nepavyko.

Jonavos kiokušin karate klubas “Kumite” Lietuvos sporto vilčių žaidynėse tarp visų savivaldybių, kartu su Kauno savivaldybe pasidalino 3-4 vietas. Pagal  medalių skaičių buvo nusileista tik didiesiems miestams (Vilniui ir Klaipėdai). Šios įskaitinės varžybos davė taškų Jonavos savivaldybei.

GYTIS RAMANAUSKAS