Paskelbtas Sportas

Sezono pradžioje – po pergalę ir pralaimėjimą

Pirmadienis, 22 October 2018 08:24 Parašė 

Savaitgalį startavo 2018-2019 metų Lietuvos moterų tinklinio čempionatas, kuriame, kaip ir Baltijos lygoje, įvyko kai kurių pasikeitimų. Šiame sezone dviem frontais rungtyniaus ir Raimondos Strelkauskaitės vadovaujama „Aušrinė-KKSC“ komanda. Jonavos tinklininkės šiame sezone turės žymiai daugiau susitikimų, nes nuo sezono pradžios įsitraukė į šalies čempionatą.

Šių metų pirmenybėse rungtyniaus 8 komandos: Jonavos TK „Aušrinė-KKSC“, Kauno TK „Kaunas-VDU“, Kauno TK „Kaunas“ - SM „Startas“, Alytaus „Prekyba-Parama“, Lietuvos sporto universitetas „Dekstera“, Vilniaus Universitetas, Vilniaus SM „Tauras-VTC“, Gargždų SC. Būtent savaitgalį ir prasidėjo čempionatas, kuriame dvejomis rungtynėmis startavo jonavietės, kurių sudėtyje įvyko permainų.

Nemažas būrelis praėjusių sezono žaidėjų patraukė į kitas komandas ar išvyko į užsienį. Pasak „Aušrinė-KKSC“ komandą toliau treniruojančios Raimondos Strelkauskaitės, Valerija Sobol išvyko į Kiprą, Oksana Rusnachenko įsitvirtinti mėgina Azerbaidžane. Tuo tarpu patyrusios tinklininkės, jonavietės Kamilė Mackelė ir Raminta Petrauskaitė paprasčiausiai sustabdė savo atstovavimą miesto komandoje. Motinystės atostogose Inga Lisauskienė, todėl taip pat nepadės Jonavos komandai.

„Iš praėjusių metų startinės sudėties liko gražus jaunimas. Jaunai nauja komanda dar komplektuojama, - kalbėjo trenerė R. Strelkauskaitė. - Džiaugiamės, kad po traumos vėl i Jonavą sugrįžo puikiai asistuojanti ukrainietė Irina Andrejeva. Tikimės jos visokeriopo indėlio. Naujai prisijungė sesių duetas iš Vilniaus Gerda ir Rugilė Grudzinskaitės. Perspektyvios bei pavydėtinos motyvacijos bei ryžto tinklininkės. Komandą atstovaus ir dar viena legionierė, jungianti žaidėja iš Serbijos Mina Batak, bei būrys jonaviečių. Po pertraukos pailsėjusi sugrįžo Liepa Šiūšaitė, o  likusios žaidėjos, iš praėjusių metų sezono: Gabija Kasperavičiūtė, Vaiva Valionytė, Oksana Ovčinikova, Evelina Vaitkutė, Dastina Železniakaitė, Reda Michnevičiūtė.

Sezono starte „Aušrinė-KKSC“ dvejas rungtynes Jonavos sporto arenoje sužaidė su pajėgiomis Kauno ir Alytaus ekipomis. Pirmajame mače jonavietės susitiko su Kauno TK „Kaunas“-VDU klubu ir pati rungtynių pradžia nuteikė optimistiškai, nes aikštelės šeimininkės iš karto „šovė“ į priekį net 7:0. Tačiau dar šiame pirmajame sete kaunietės ne tik pasivijo jonavietes, bet ir užtikrintai laimėjo setą (15:25). Antrajame Jonavos tinklininkėms pritrūko šaltakraujiškumo ir sėkmės, nes seto baigtis galėjo pakoreguoti ir galutinį rezultatą, nes pirmavusioms „Aušrinė-KKSC“ tinklininkėms reikėjo tik vieno taško (24:22), bet viešnios įstengė netgi laimėti ir antrąjį setą (26:28). Ir nors trečiasis priklausė jonavietėms, bet galutinę pergalę šventė Kauno ekipa – 1:3 (15:25, 26:28, 25:22, 18:25).

Po šeštadieninės nesėkmės, sekmadienį žiūrovo akiai žaidimas vyko daug sklandžiau ir Jonavos tinklininkės pademonstravo puikų žaidimą prieš Alytaus „Prekyba-Parama“ komandą. Kaip pirmajame, taip ir antrajame sete užtikrintai žaidusios jonavietės savo situacija susikomplikavo trečiajame. Atsilikdamos šeimininkės pademonstravo valią ir įstengė palaužti varžoves ir pasiekė užtikrintą pergalę rezultatu 3:0 (25:18, 25:17, 25:21). Jonavos ekipos gretose Gerda Grudzinskaitė pelnė 19, Gabija Kasperavičiūtė – 16, Rugilė Grudzinskaitė – 9, Dastina Železniakaitė – 6 taškus.

Šie abu Jonavos „Aušrinė-KKSC“ komandos rezultatai įskaityti ir į Baltijos lygos turnyrinę lentelę.

Dar vienose čempionato rungtynėse Vilniaus Universitetas 3:1 įveikė Vilniaus SM „Tauras“-VTC ekipą.

Po rungtynių savo mintimis pasidalino „Aušrinė-KKSC“ komandos trenerė Raimonda Strelkauskaitė. „Pirmosiose oficialiose rungtynėse pripažinome Kauno komandos pranašumą. Kaunietės visada pasižymi aštriu puolimu bei disciplina aikštelėje. Žinoma, brandos bei tikslumo varžovėms davė ir jų ekipoje esančios tris legionierės. Su kaunietėmis strigome kamuolio įžaidime, todėl buvo sunku ištaisyti komandos draugių broką, - kalbėjo trenerė. – Tik sumažinus individualių klaidų skaičių ir skyrus daugiau dėmesio gynybai, buvo laimėtas vienas setas, kuris parodė, kad viskas dar prieš akis, sezonas tik įsibėgėja. Sekmadienio rungtynėse prie varžovių komandos prisijungė tinklininkė, anksčiau Jonavos komandoje žaidusi, praėjusį sezoną Belgijos klube praleidusi Gintarė Stauskytė. Šiandien merginos buvo šviežesnės bei tikslesnės atskirose situacijose. Tiksliau sekėsi įvesti kamuolius jungiančioms žaidėjoms, o su jų pagalba išvystytas racionalus puolimas. Džiugu matyti vis labiau atsipalaiduojančias bei geriau viena kitą jaučiančias merginas. Tikimės, kad iki sausio 15 d. pavyks pasipildyti žaidėjomis“.

Lapkričio 3-4 dienomis Jonavos tinklininkės vyks į Latviją, kur Baltijos lygos rungtynes žais su Jelgavos ir Rygos ekipomis. Jonavoje „Aušrinė-KKSC“ šalies čempionato rungtynes žais lapkričio 15 d. su Gargždų SC komanda (20.30 val.).

GYTIS RAMANAUSKAS