Paskelbtas Rajono naujienos

Mokytojų dienos šventė Bukonyse

Penktadienis, 12 October 2018 10:24 Parašė 

Spalio 5-oji diena – Tarptautinė mokytojų diena. Diena, kai mokytojai gali pasidžiaugti jiems rodomu išskirtiniu dėmesiu. Gėlės, šypsenos priklauso tik jiems – mokytojams, kurie ne tik moko, bet ir ugdo asmenybę, žmogų, atiduoda visą savo šilumą ir meilę.

Mokytojų diena tradiciškai buvo paminėta ir Bukonių mokykloje-daugiafunkciame centre. Šia proga mokyklos dešimtokai surengė puikią šventę.

Ankstyvą rytą mokiniai mokytojus vaišino žolelių arbata. Baigiantis pamokoms, pedagogai dalyvavo nuotaikingame renginyje „Mokytojai mokykloje“. Mokytojų „klasei“ vyko klasės valanda, matematikos, istorijos ir sveikatos ugdymo pamokos. Jų metu mokytojai gilino profesijos kompetencijas konsultuojant dalykų „mokytojams“, pasitikrino įvairių sričių gebėjimus ir įgūdžius, ugdėsi atsparumą žalingiems įpročiams. Mokytojams, „kėlusiems“ problemas klasėje, „susikaupti“ padėjo mokyklos-daugiafunkcio centro „direktorė“ ir „socialinė pedagogė“. Vieno iš mokinių „tėvelis“ Arturas Narkevičius pasidalijo karjeros ugdymo paslaptimis, įsidarbinimo galimybėmis Bukonių seniūnijoje. Vaiko gerovės komisijos „narės“ Dalija Kajėnienė ir Nijolė Mockienė papasakojo, ką reikia daryti, kad mokiniai ir mokytojai mokykloje jaustųsi gerai. Buvusi „mokinė“ Elena Tuzovienė linkėjo sėkmės ir mokytojų klasei padovanojo arbatų rinkinius, įvairių vitaminų šaltinių puikiai savijautai palaikyti. Pertraukų metu gerą nuotaiką suteikė pianistė Rugilė Elžbieta ir akordeonininkė Eglė. Pasibaigus pamokoms, klasės vadovė Gabija ir seniūnė Dalia padėkojo pedagogams už dalyvavimą klasės veikloje ir padovanojo priemonių mokytojų darbo veikloms fiksuoti.

Nuoširdžiai dėkojame visiems šventės organizatoriams, svečiams, mokiniams ir jų tėveliams už sveikinimus ir puikią nuotaiką.

Dalia AUTUKIENĖ

Bukonių mokyklos-daugiafunkcio centro direktorė