Paskelbtas Futbolas

Finaluose – septintoji vieta

Pirmadienis, 08 October 2018 08:43 Parašė 

Baigėsi 2018 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) senjorų čempionato penkiasdešimtmečių ir vyresnių mažojo futbolo (9x9) čempionatas. Aštuonios geriausios komandos rinkosi Širvintose, kur buvo sužaisti lemiami susitikimai dėl apdovanojimų. Aišku, buvo tikėtasi, kad Jonavos „Klevo“ senjorai pratęs sėkmingą žaidimą grupės varžybose ir pakovos dėl apdovanojimų.

Visgi, tenka net labai stebėtis finalinio rato rezultatais, nes visos grupėse pirmąsias vietas užėmusios komandos liko be apdovanojimų. Tiek pirmosiose vietose buvusios Vilniaus ir Kauno, tiek ir Jonavos bei Klaipėdos ekipos liko netgi už ketverto ribų.

Viską lėmė pirmąsias susitikimas. „Klevo“ penkiasdešimtmečių ir vyresnių komanda susitiko su kito pogrupio trečioje vietoje buvusia Panevėžio ekipa. Atkakli dvikova baigėsi be įvarčių, bet jonaviečiams sėkmė nusisuko baudinių serijoje, kurioje teko pripažinti varžovų pranašumą (3:4). Būtent pirmoji nesėkmė iš karto Jonavos komandą nustūmė į kovas dėl 5-8 vietų. Kitose ketvirtfinalio rungtynėse Kauno senjorai netikėtai  taip pat po baudinių serijos nusileido Utenos komandai, o Alytus irgi baudiniais pranoko Klaipėdos futbolininkus. Dar viename mače galingai sezone rungtyniavę sostinės senjorai 1:3 pralaimėjo Šiaulių ekipai.

Pralaimėjusios komandos toliau tęsė varžybas kovojant jau tik dėl penktosios vietos. Čia ir vėl labai nepasisekė jonaviečiams, kurie iki pat rungtynių pabaigos po Jevgenijaus Medvedevo įvarčio pirmavo prieš vilniečius, bet per paskutines tris minutes praleido tris įvarčius ir pralaimėjo susitikimą rezultatu 1:3. Ši nesėkmė „Klevą“ nubloškė į rungtynes dėl septintosios vietos, kurią pavyko „pasiimti“. Jonavos senjorų gretose mače su Klaipėdos senjorai nesulaikomai sužaidė J. Medvedevas, kuris pelnė visus tris įvarčius ir „Klevas“ laimėjęs 3:0, užėmė septintąją poziciją.

Penktą vietą iškovojo Kauno senjorai, kurie 2:1 įveikė sostinės komandą.

Čempionato finalinės rungtynės vyko trumpesniais kėlinių laikais, todėl komandoms prireikė mušti ir nemažai baudinių serijų, kad išaiškinti nugalėtojus. Būtent abi dvikovos dėl patekimo į finalą vyko permainingai. Tik po 9 m baudinių serijų Panevėžio senjorai pranoko Šiaulių ekipą, o Alytaus komanda nugalėtojo Uteną. Be įvarčių baigėsi ir dvikova dėl trečiosios vietos, bet šiauliškiai įveikė uteniškius ir tapo šios prizinės vietos laimėtojais.

Finale Panevėžio senjorams nepavyko per pagrindinį laiką pasipriešinti Alytaus senjorams, kuriems pralaimėjo 0:2. Tad nugalėtojai tapo alytiškiai, o panevėžiečiai iškovojo antrąją vietą, nors pateikė įdomų faktą, kai per visas rungtynes per pagrindinį laiką taip nepelnė nei vieno įvarčio.

Jonavos „Klevo“ komandoje geriausiu žaidėju buvo pripažintas J. Medvedevas, kuris dar ir tapo rezultatyviausiu šio finalinio turnyro žaidėju.

GYTIS RAMANAUSKAS