Paskelbtas Rajono naujienos

Jonušo Radvilos mokomajam pulkui – 20

Ketvirtadienis, 04 October 2018 16:07 Parašė 

Spalio 1 d. Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomasis pulkas paminėjo 20-ąsias dalinio įkūrimo metines. Rugsėjo 27-ąją vyko renginiai, skirti šiam jubiliejui paminėti.

Į renginį atvyko gausus būrys dalinyje tarnavusių karių ir svečių: Mokymo ir doktrinų valdybos vadas brigados generolas Gintautas Zenkevičius, buvęs krašto apsaugos ministras Česlovas Stankevičius, pirmasis pulko vadas atsargos pulkininkas Stasys Levulis, dalinių vadai ir kiti garbingi svečiai. Rikiuotės  metu buvo paskatinti ir pagerbti dalinio veteranai ir kartu su Mokomuoju pulku 20-ąjį gimtadienį šiemet švenčiantys jaunieji kariai. Minint pulko jubiliejų buvo įamžintas ir buvusio vado pulkininko leitenanto Rimo Zinkevičiaus atminimas. Jo vardu pavadinta pagrindinė dalinio gatvė, atidengta atminimo lenta.

,,Norint laimėti, reikės tiek fiziškai, tiek morališkai stiprių karių, kurie gebės puikiai atlikti savo darbą ir sudaryti visas sąlygas priešui mirti, padės apginti savo Tėvynę ir už ją gyventi“, – renginio metu sveikindamas karius kalbėjo Mokymo ir doktrinų valdybos vadas brg. gen. Gintautas Zenkevičius.  

Šiuo metu Mokomąjį pulką sudaro štabas, du mokomieji batalionai ir Aprūpinimo kuopa, taip pat pulkui priklauso ir Gaižiūnų poligonas. Pagrindinė Mokomojo pulko užduotis – vykdyti Bazinį kario kursą, kurio metu būtų parengti kariai, gebantys atlikti individualias užduotis taikos ir kovinių veiksmų metu, būtų ugdomos karių savybės ir vertybės ir suteikta teorinių žinių bei praktinių įgūdžių, būtinų ginklu ginant valstybę.

Lietuvos kariuomenės inf.