Paskelbtas Miesto naujienos

Jonaviečiai šventė rudenį

Antradienis, 02 October 2018 16:23 Parašė 

Paskutinį rugsėjo savaitgalį per Jonavą nuvilnijo vienas gražiausių ir smagiausių rajono renginių – kasmetinė rudens šventė. Jonaviečius ir mūsų miesto svečius vėl žavėjo puošniai ir neįprastai išdabinti seniūnijų kiemeliai, ūkininkų, sodininkų, daržininkų ir bitininkų suvežtų gėrybių gausa, kulinarinio paveldo gamintojų ir svečių iš Ruklos patiekalai, išradingas jų pristatymas, žaismingos kaliausės, tautodailininkų ir amatininkų dirbiniai, nuotaikingi koncertai. Šventėje tradiciškai buvo pagerbtos aktyviausios rajono seniūnijos, apdovanoti gražiausių ir tvarkingiausių sodybų šeimininkai.

Nuo pat ankstyvo ryto Sąjūdžio aikštėje iškilo pripučiamų Kakės Makės batutų miestas – tikras mažųjų džiaugsmas. Kauno g. kiemeliuose įsikūrusios rajono seniūnijos akį traukė išradingai pristatoma savo veikla, pasiekimais, kvietė užsukti ir pasigrožėti bendruomenių žmonių sukurtais rankdarbiais, paragauti šeimininkių pagamintų naminių gardėsių, pamėginti siuvinėti, dalyvauti žaidimuose ar kituose edukaciniuose užsiėmimuose.

Šventės dalyvius į savo kiemelius užsukti kvietė skambios kapelijų dainos, skanėstais ir suvenyrais viliojo didelė gausa prekybininkų. Ore tvyrojo gardus čia pat ant laužo verdamos obuolienės aromatas. Paskanauti tradicinių patiekalų kvietė Ruklos pabėgėlių priėmimo centro gyventojai.

Šventėje jonaviečius ir miesto svečius išradingumu, kūrybiškumu ir jaunatviška energija sužavėjo susitikimas su muzikos grupe „Baltos varnos“. Tiek jaunimas, tiek vyresnio amžiaus žmonės nešykštėjo plojimų sesutėms Mildai ir Teresei Andrijauskaitėms ir jų draugams muzikantams. Susižavėjimo šūksniais sutikta jautrių akimirkų susirinkusiesiems dovanojo Katažina Zvonkuvienė – neabejotinai viena charizmatiškiausių šalies dainininkių. Dainomis visus džiugino grupė „16 Hz“.

Šventės metu vyko smagi ir turininga akcija „Visa Lietuva šoka“. Šios lietuvišką tradicinį šokį populiarinančios akcijos prasmingumu jau neabejojame, todėl štai jau ketvirtus metus į šokio sūkurį įsiliejo ir jonaviečiai, jiems talkino „Ladutos“ šokėjai ir mažieji „Ramtatukai“.

Ko gero, dauguma šventėje dalyvavusių jonaviečių ir miesto svečių sutiks, kad toks renginys yra puikus metas mums visiems susieiti draugėn, pasidžiaugti nauju šių metų derliumi, susitikti su bičiuliais ir dar viena proga pamatyti, kokie darbštūs, kūrybingi ir išradingi mūsų krašto žmonės.

Meilutė VENCKIENĖ