Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Renginiai

Savaitgalį pasveikinsime popiežių

Ketvirtadienis, 20 September 2018 13:17 Parašė 

Šį savaitgalį Kaune lankysis ypatingas svečias – popiežius Pranciškus. Pateikiame svarbiausią informaciją visiems, ketinantiems sekmadienį atvykti į Kauno senamiestį, kuriame lankysis bažnyčios vadovas.

Informacija neturintiems kvietimų

Tikintieji, kurie nepateks į Santakos parką, Šventojo Tėvo aukojamas šv. Mišias galės stebėti per du ekranus. Vienas bus įrengtas Rotušės aikštėje, o kitas – Senosios Nemuno prieplaukos amfiteatre. Tiesiogiai per ekranus taip pat bus transliuojamas ir popiežiaus susitikimas su dvasininkais, vienuoliais ir seminaristais, kuris prasidės 15 val. Centrinėje miesto dalyje veiks informaciniai punktai, kuriuose bus teikiama visa reikalinga informacija apie popiežiaus vizitą. Juose taip pat bus dalijami nepanaudoti iš visos Lietuvos surinkti nemokami kvietimai į įvairius sektorius Santakos parke.

Susitikimų vietos

Turintieji kvietimus į Santakos parką turėtų atvykti iki 8 val. Čia laukimo programa prasidės 5 val. (galima su savimi neštis kėdutę, maisto, vandens, taip pat patartina nepamiršti lietpalčių), o šv. Mišias popiežius Pranciškus aukos nuo 10 val. Po jų bažnyčios vadovas vadinamuoju papamobiliu važiuos nuo Kauno arkivyskupijos kurijos (Papilio g. 5) per Rotušės aikštę iki Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedros bazilikos. Norintys pasveikinti Šventąjį Tėvą šioje atkarpoje turėtų būti iki 14.20 val. Popiežiaus Pranciškaus kelionę per Kauno senamiestį bus galima stebėti ir lauko ekranuose Rotušės aikštėje ir Senojoje Nemuno prieplaukoje.

Piligrimų patogumui

Kauno Šv. Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčia (Rotušės a.) nuo penktadienio vakaro 20 val. iki sekmadienio 5 val. ryto bus atidaryta visą laiką (ir naktį). Čia vyks maldos budėjimas, jaunimas giedos giesmes, bus galima ir sušilti. Savaitgalį senamiesčio kavinės veiks iki paryčių, todėl tikintieji jose galės sušilti ir užkąsti. Renginio dalyvių patogumui mieste bus įrengta 320 biotualetų. Dalis jų bus pritaikyta neįgaliesiems. Jie bus išsidėstę Santakos parke, Aleksoto gatvėje, Steigiamojo seimo aikštėje. Tualetai stovės ir prie automobilių parkavimo centrų – Aleksoto aerodrome ir A. Stulginskio universiteto teritorijoje, taip pat prie Aleksoto funikulieriaus, Raudondvario plente ir Birštono gatvėje.

Saugumui – gausios pareigūnų ir savanorių pajėgos

Siekiant užtikrinti, kad vizitas praeitų sklandžiai ir kiltų kuo mažiau nepatogumų, popiežiaus vizito metu dirbs gausios policijos pajėgos, kurias papildys pareigūnai iš kitų apskričių, rezerviniai pareigūnai, Mykolo Riomerio universiteto studentai.


Nemokamas viešasis transportas

Sekmadienį, rugsėjo 23 d., viešuoju transportu bus galima naudotis nemokamai. Dėl popiežiaus vizito į miesto gatves išvažiuos papildomi autobusai ir troleibusai, kurie važiuos 5 – 10 min. intervalu.


Į Kauną vykstantiems svečiams

Iš kitų šalies miestų atvykstančių vairuotojų automobilius Kauno savivaldybė prašo palikti atokiau nuo centro esančiose mikrorajonuose. Tam puikiai tiks ir prekybos centro „Mega“ aikštelė ar Aleksandro Stulginskio universiteto miestelis. Pagrindinė parkavimo vieta bus S. Dariaus ir S. Girėno aerodromas. Esant tinkamoms oro sąlygoms čia galės tilpti apie 30 tūkst. automobilių. Pasistačius automobilius aerodromo teritorijoje, į Santakos parką pėsčiomis per Veiverių ar V. Čepinskio g. galima nueiti per 15–25 min. Jonaviečiai savo transporto priemones turėtų palikti prekybos centro „Mega“ aikštelėje arba Šilainiuose. Primename, kad iš „Megos“ kas 5–10 min. važiuos specialių maršrutų autobusai.

Eismas centre bus ribojamas

Vizito koordinavimu besirūpinantys specialistai pabrėžia, jog jau rugsėjo 22 d., šeštadienį, senamiestyje budės gausios policijos pajėgos, kurios blokuos automobilių įvažiavimą į senamiestį nuo 8 val. ryto iki pat rugsėjo 23 d., 17 val. Tuo metu čia įvažiuoti negalės nei gyventojai, nei aptarnaujantis transportas – automobiliai bus tik išleidžiami.
Rugsėjo 22 d., šeštadienį, nuo 23 val., policijos pareigūnai budės Savanorių prospekte. Eismo ribojimai didžiausioje miesto gatvėje vyks keliais etapais, kuomet numatoma popiežiaus kortežo kelionė link Santakos parko, sekmadienį iš ryto ir popiežiaus kelionė iš Kauno apie 16 val.

Parengta pagal Kauno m. savivaldybės inf.