Paskelbtas Miesto naujienos

Ruduo pakvietė į sostinę

Antradienis, 11 September 2018 14:38 Parašė 

Čia vyko tradicinė šventė „Tau, Vilniau!“ – neatsiejama „Sostinės dienų“ dalis. Iš visų Lietuvos kraštų į Vilnių suplūdo keli tūkstančiai įvairių sričių tautodailininkų, meno dirbinių kūrėjų, muzikos atlikėjų, jiems talkinančių savanorių. Renginyje dalyvavo ir Jonavos rajono neįgaliųjų draugijos nariai.

Šių metų šventė kvietė apsilankyti ir Katedros aikštėje, ir Vilniaus senamiestyje. Šventės dalyviai buvo laukiami ir Gedimino kalno papėdėje, ir Bernardinų sode.
Renginys, kaip įprasta, prasidėjo dalyvių eisena nuo Rotušės aikštės iki Katedros. Maršo ritmu paskui pučiamųjų orkestrą „Trimitas“ į klegančią eiseną įsiliejo ir jonaviečių delegacija. 

Tuo pat metu tradicinės mugės dalyviai dėliojo savo dirbinius geram pusdieniui palapinių miesteliu virstančioje Katedros aikštėje. Šventės dalyviai dar iki renginio floristikos, dekupažo darbus ruošė, mezgė, nėrė, drožė, siuvo, kitaip savo išmonę, rankų miklumą demonstravo. 
Buvome ir mes paruošę ir nuvežėme į sostinę savo floristikos darbelių. Nepasididžiavome – parodėme, pasidžiaugėme, kad nemažai jų ir parduoti pavyko. 
O Bernardinų sodas ne tik sunerimusių paukštelių balsais prisipildė. Sodo erdvės skambėjo nuo dainų, eilių, linkėjimų, pastebėjimų – šventės dalyvių meniniai kolektyvai linksmino vilniečius ir sostinės svečius. Jonavos rajono neįgaliųjų draugijos ansamblis „Lietava“ dainomis įsiliejo į koncertinę programą. Ansamblio vadovė Laima Stakeliūnienė darbavosi už kelis: ansambliui akordeonu akompanavo ir pati dainavo. 
O tarp dainų skambėjo mintys, skirtos Lietuvai, jos žmonėms. Ir rimtai, ir linksmai į besiklausančius prabildavo jonavietė Gražina Čekavičienė ir upninkietis Mykolas Kručas – jau pažįstami įvairių renginių dalyviai... 
Žinia, kelionė, šurmulys kiek nuvargino, bet visur lydėjusi puiki nuotaika teikė jėgų. 
O dėmesys, aplodismentai, naujos pažintys ilgam išliks visų atminty. Ir kvies sugrįžti.

Violeta NEIMONTAITĖ

Laimos Stekeliūnienės, Vidos Šakelienės nuotr.