Paskelbtas Futbolas

„Lietava“ taškų neįsirašė

Pirmadienis, 03 September 2018 08:55 Parašė 

2018 metų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) trečiosios lygos Kauno regione komandos tęsia savo kovas. Keturios pirmenybėse dalyvaujančios futbolo mėgėjų komandos sužaidė savo susitikimus. Jonavos „Lietava“ KKSC stadiono dirbtinės dangos aikštelėje susitiko su FK „Prienai“ vienuolike, kuri tarp esamų ekipų užimą paskutiniąją, ketvirtąją, vietą.

Pirmojoje rungtynių pusėje „Lietava“ futbolininkai turėjo pranašumą ir galėjo ne kartą išsiveržti į priekį, tačiau pritrūko ne tiek tikslumo, kiek situacijos įvertinimo. Pirmoji rungtynių pusė priklausė jonaviečiams, tačiau vėl atsitiko blogiausia. Kaip sakoma, įvartis buvo „gautas į rūbinę“. Jau tiksint paskutinėms kėlinio sekundėms klaida gynyboje išvedė varžovų žaidėją prieš Jonavos ekipos vartininką Raimondą Guogį, kuris šioje situacijoje buvo bejėgis (0:1).

Kaip parodė įvykiai antrojoje žaidimo pusėje, savo meistriškumą ne kartą ir ne du demonstravo Jonavos komandos vartininkas R. Gogis, nes pralaimėjimas galėjo būti ir kur kas didesniu skirtumu. „Lietava“ futbolininkai turėjo vėl tų galimybių pasižymėti, bet svečių žaidėjai greitų atakų metu dar sykį įmušė ir iškovojo pergalę rezultatu 2:0.

Šis „Lietava“ ekipos pralaimėjimas juos paliko antrojoje turnyrinės lentelės vietoje, tačiau leido nutolti lyderiams FK „Kėdainiams“ bei atsirado galimybę taškai pasivyti ir Kauno vienuolikei.

Kitose prieš kelias vykusiose rezultatyviose rungtynėse žaidė ta pati FK „Prienai“ komanda, kuri svečiuose 3:5 nusileido FK „Kėdainiams“.

Po šių rungtynių turnyrinė lentelė atrodo taip (vieta, komandos, rungtynių skaičius, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įmušti-praleisti įvarčiai, taškai):

1 Kėdainiai 8 4 2 2 34-21 14
2 Lietava 6 3 1 2 15-12 10
3 Hegelmann Litauen B 7 2 2 3 25-31 8
4 Prienai 7 2 1 4 20-30 7

Rezultatyviausiai šiame regione rungtyniauja Lukas Berednikovas (FK „Kėdainiai“) – 9 įvarčiai.

Kitas rungtynes „Lietava“ rugsėjo 6 d. Kauno NFA stadione žais su ta pačia FK „Prienai“ komanda.

GYTIS RAMANAUSKAS