Paskelbtas Renginiai

Skarulių muzikos festivalis atsisveikino iki kitų metų

Antradienis, 28 August 2018 16:52 Parašė 

Rugpjūčio 26-osios rytą nuskambėjo baigiamieji antrojo tarptautinio Skarulių muzikos festivalio akordai. Tiesa, šį kartą renginys vyko kitoje vietoje nei įprasta – dėl orkestro dydžio sutalpinti atlikėjus kamerinėje Skarulių bažnyčios erdvėje tapo neįmanoma, todėl festivalio uždarymo renginys persikėlė į Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčią. Šv. Mišias aukojo Jonavos dekanas kun. Virginijus Birjotas, giedojo jungtinės giedotojų pajėgos – vargonais akompanuojant maestro Vytautui Lukočiui, giesmes atliko festivalio meno vadovas Liudas Mikalauskas, parapijos jaunimo, sumos choro giedotojai. Kaip visuomet, gausų tikinčiųjų būrį pritraukiantis festivalis ir šį kartą pasiteisino: bažnyčia buvo pilnut pilnutėlė.

Po šv. Mišių iškilmingą festivalio uždarymo koncertą dovanojo Suomijos operos primadona Angelika Klas ir Lappeenranta Saimaa Sinfonietta simfoninis orkestras, meno vadovas ir vyr. dirigentas V. Lukočius. Gausus būrys atlikėjų pripildė bažnyčios skliautus muzikos ir jau nuo pat pirmųjų kūrinių atlikėjai pavergė publiką – po kiekvieno atlikimo aidėjo gausios ovacijos. Orkestrantai ir solistė buvo sužavėti publikos šilto sutikimo ir po koncerto dar ilgai dalijosi įspūdžiais apie išskirtinę viešnagę Jonavoje.

„Esame išties maloniai nustebinti, gera buvo matyti besišypsančius orkestrantų veidus griausmingai aidint plojimams. Suomijoje klausytojai yra santūresni, jie saikingai ploja, o lietuviai yra tikrai karštesnio temperamento! – juokėsi dirigentas V. Lukočius. – Labiausiai džiaugiuosi, kad publika šiltai priėmė kompozitoriaus Jan Sibelius kūrinius, kuris yra žinomiausias kompozitorius Suomijoje, jo kūriniai atliekami visame pasaulyje.“

Pasirodymui papildomų spalvų suteikė jau ne pirmą kartą festivalyje viešinčio charizmatiškojo maestro V. Lukočiaus nuotaikingai pristatomi kūriniai, atlikėjos nuoširdus bendravimas su publika taipogi nepaliko abejingų.

Koncertui pasibaigus, sveikinimo žodį tarė ir gėlių atlikėjams įteikė pagrindinio festivalio rėmėjo, Jonavos rajono savivaldybės tarybos narė Marija Širvelienė. Tarybos atstovė patikino, kad bus ieškoma būdų Skarulių muzikos festivalį remti ir kitais metais, nes tokio pobūdžio renginiai yra labai reikalingi ne tik kraštiečiams, bet ir miesto svečiams. Festivalio organizatoriai pažadėjo, kad šis festivalis, sukviečiantis gausią publiką iš visos Lietuvos ir siekiantis tapti gražia tradicija Jonavos krašte, vyks ir kitais metais.

Sigita MIKALAUSKIENĖ

VšĮ „Liudo Mikalausko koncertai“ direktorė

Algimanto Barzdžiaus nuotr.