Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Naujasodžio kaimo bendruomenė šventė 10 metų gimtadienį

Ketvirtadienis, 23 August 2018 14:03 Parašė 

 Net ir paprasčiausias kaimas, ir tas juk ne iš karto pasidaro savas. Jeigu mes dėl jo neatsisakysime viso pasaulio, jeigu mes nepamilsime jo tradicijų, jo papročių, jo vaidų, mes niekad nepamatysime jame to, kuo jis kai kuriems iš mūsų yra tėvynė.

(Antuanas de Sent Egziuperi)

Praėjusią savaitę Naujasodžio kaime jau dešimtus metus vyko tradicinė šventė „Naujasodžio sūkuryje“, kurią organizavo Ernesta Matkūnienė ir Martynas Nenortas.

Kaip įprasta, pirmąjį žodį tarė Žeimių seniūnijos seniūnas Faustas Pilipavičius. Šventėje buvo pasveikinti šie jubiliatai: Liuda Kaupienė, Rima Pučėtaitė, Nijolė Maleckienė, Ridmantas Vilkelis, Antanas ir Aldona Skirgailos ir Artūras Kulinkevičius. Organizatoriai ne tik įteikė simbolines dovanėles jubiliatams, bet ir padėkos raštais apdovanojo Dalę ir Algimantą Pučėtus už didžiausią ir pavyzdinį ūkį, Tomą ir Zitą Ivaškevičius – už didžiausią pasiektą pažangą renovuojant ūkį ir puikiai sutvarkytą sodybą, Kęstą Savicką – už vietovardžio, pavadinimu Liepkalnis, įamžinimą, Virginiją Baltrušaitienę – už autentiškumo išsaugojimą.

Šiais metais šventės organizatoriai paruošė staigmeną – buvo sukurtos ir įteiktos šmaikščios nominacijos, pavyzdžiui, Jūratei Varkalytei atiteko „Barsukinės balsas“. „Metų  kaimynės“, „Metų praradimo“, „Metų mamytės“, „Metų jaunavedžių“ nominacijos sulaukė daug dėmesio ir prajuokino net ir rimčiausius dalyvius.

Dar viena staigmena – loterija, kurioje buvo galima laimėti ne tik šaunių ir skanių prizų, bet ir Kristinos bei Artūro Kulinkevičių įsteigtą prizą – gyvą gaidį.

Iki paryčių užsitęsusios šventės metu skambėjo liaudiškos muzikos kapelos „Jonavėlė“ dainos. Nepaprastai gera nuotaika alsavo ir grupė „Sawy“, kuriai apibūdinti trūksta žodžių: jos nariai – linksmi, išradingi – privertė pašėlusiu greičiu plakti tiek pagyvenusių, tiek jaunų širdis. Renginių vedėjas Arvydas Jaronskis visus kvietė įvairių žaidimų, mokė šokti ne tik sirtakį, kankaną, bet ir makareną. Šventę vainikavo fejerverkai, kuriuos dovanojo renginio mecenatas ir organizatorius M. Nenortas.

Organizatoriai nuoširdžiai dėkoja liaudiškos muzikos kapelai „Jonavėlė“, solistei Danielei Puskunigytei, vedėjoms Rūtai Mačiūlytei, Dominykai Babilaitei, renginių vedėjui A. Jaronskiui, pašėlusiai grupei „Sawy“, seniūnaičiui Nerijui Babilai ir visiems tiems, kurie buvo kartu... Iki susitikimo kitose šventėse.

Naujasodžio kaimo bendruomenė „Sūkurys“