Tiriamas Jonavos miško grobstymo atvejis

Antradienis, 21 August 2018 15:55 Parašė 

Į teisėsaugos institucijas buvo kreiptasi dėl galimo valstybės turto grobimo Valstybinių miškų urėdijos Jonavos regioninių padalinio teritorijoje. Yra duomenų, kad Jonavos regioninio padalinio valdomuose miškuose galimai nelegaliai buvo pasisavinta 32 brandžių ąžuolų ir uosių rąstų – geriausiai vertinamos medienos.

Tyrimai inicijuoti ir Valstybinių miškų urėdijos Šilutės, Kaišiadorių ir Alytaus regioniniuose padaliniuose, kuriuose vidinio patikrinimo metu taip pat nustatyta daug pažeidimų. Užfiksuoti neatitikimai leidžia įtarti tyčinius ar apgaulingus veiksmus pajamuojant medieną, nustatant kertamų medžių tūrį ir rūšį, pajamuojant nukirstą produkciją ir tvarkant medienos apskaitą.

Neblaivių vairuotojų nemažėja

Praėjusią savaitę, rugpjūčio 13–19 d., Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai vykdė transporto priemonių nustatyto leistino važiavimo greičio kontrolę, kurios metu iš viso užfiksavo 47 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejus: 24 vairuotojai viršijo greitį nuo 20 iki 30 km/val., 13 – nuo 30 iki 40 km/val., 6 – nuo 40 iki 50 km/val., 4 – daugiau nei 50 km/val.

Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinti 4 neblaivūs automobilių vairuotojai. Nustatyti 3 lengvo girtumo atvejai, 1 – sunkaus girtumo atvejis. Taip pat nustatyti 12 neblaivių dviračio vairuotojų.

Nors visomis priemonėmis kovojama su neblaiviais vairuotojais, jų nemažėja ir mūsų rajono keliuose. Rugpjūčio 16 d., apie 15 val. 40 min. Jonavoje, Sodų g., pareigūnai patikrinimui sustabdė automobilį „Citroen“. Transporto priemonės vairuotojui (gim. 1984 m.) nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 3,16 prom.

Rugpjūčio 18-ąją, apie 20 val. 40 min., gautas pranešimas, kad Paupės k. (Kulvos sen.) susidūrė automobiliai „Audi A6“ ir „VW Passat“. Sužalotas automobilio „VW Passat“ vairuotojas (gim. 1978 m.). „Audi A6“ vairuotojui (gim. 1985 m.) alkoholio matuokliu nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,78 prom.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 16 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytų Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimų neužfiksuota. Taip pat pareigūnai nustatė 4 asmenis, vairavusius transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 14 eismo dalyvių (pernai iki rugpjūčio mėnesio pabaigos – 19), dar 494 sužeisti (pernai – 380). Pareigūnai primena, kad tokios ir panašios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir toliau.

Skaudi nelaimė

Sekmadienį, prieš pat vidurdienį, Jonavoje rastas nuskendusio vyro kūnas. Apie 11 val. 38 min. Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba gavo pranešimą, kad tvenkinyje, maždaug 10 m atstumu nuo kranto, mato plūduriuojantį kūną. Priplaukę valtimi pareigūnai ištraukė vyriškos lyties skenduolį. Kūnas perduotas medikams, asmens tapatybė nustatinėjama. Įvykis tiriamas.

Bukonių seniūnijoje rasta mina

Rugpjūčio 16 d., 13 val. 52 min., Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai skubėjo į Širvintų k. (Bukonių sen.). Buvo gautas pranešimas, kad laukuose rastas sprogmuo.

Netrukus įvestas planas ,,Skydas“. Ugniagesiai budėjo, kol atvyko išminuotojai ir vietoje susprogdino 81 mm vokišką miną.

Kosmonautų gatvėje partrenktas vaikas

Rugpjūčio 20 d., apie 16 val., Kosmonautų g., prie „Maximos“ prekybos centro, partrenktas staiga į važiuojamąją kalio dalį išbėgęs berniukas. Į įvykio vietą atskubėjusius policijos pareigūnus ir medikus iškvietė vaiką partrenkusio automobilio „Honda“ vairuotojas. Pirminiais duomenis, vairuotojas įvykio metu buvo blaivus.

Policijos inf.