Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Premjeras susitiko su rajono ūkininkais

Pirmadienis, 20 August 2018 13:08 Parašė 

Praėjusį penktadienį, rugpjūčio 17 d., Jonavos rajone lankėsi Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis. Premjeras susitiko su vietos ir šalies ūkininkus vienijančių organizacijų atstovais ir aptarė aktualius klausimus.

Labiausiai ūkininkus domino šiuo metu Europos Sąjungos (ES) rengiama Bendrosios žemės ūkio politikos po 2020 m. strategija ir šalies ūkių perspektyvos. Šios sritys, anot ūkininkų, labiausiai reikalauja konceptualių sprendimų ir aiškumo.

„Tam, kad įsisenėjusios ir daugybę metų nejudintos problemos žemės ūkio sektoriuje būtų išspręstos, pirmiausia, turi susitelkti jūsų bendruomenė. Jei susitelksime ir dirbsime kartu, rezultatų neabejotinai pasieksime.

Neaiškumas, ne tiesos sakymas arba tiesos nutylėjimas kelia įtampą tiek didiesiems, tiek smulkiesiems ūkininkams. Tai kelia susipriešinimą visame sektoriuje, tačiau to būti neturėtų, nes visame sektoriuje tikslai yra panašūs“, – sakė S. Skvernelis.

Ne ką menkesnį susirūpinimą ūkininkai išreiškė dėl melioracijos – magistralinių griovių ateities ir finansavimo. Vyriausybės vadovo teigimu, išgirsti racionalūs pasiūlymai bus apsvarstyti.

Per susitikimą su ūkininkais taip pat paliestos šalies pieno ūkio  problemos, mokesčių ūkininkams, Kaimo plėtros programos priemonių finansavimo, papildomos nacionalinės paramos ir kiti klausimai.

„Alio Jonavos“ inf.