Paskelbtas Futbolas

„Jonava“ iškovojo ilgai lauktą ir itin reikalingą pergalę

Pirmadienis, 20 August 2018 08:23 Parašė 

„Jonavos“ futbolo klubas praėjusį šeštadienį iškovojo labai svarbią pergalę Lietuvos futbolo A lygos pirmenybėse, rezultatu 3:1 įveikęs „Palangos“ ekipą.

Pirmasis rungtynių kėlinys baigėsi be įvarčių. Abi ekipos turėjo progų – „Palanga“ net buvo įmušusi įvartį į „Jonavos“ ekipos vartus, tačiau tikslaus Lucky Omerou smūgio teisėjas neįskaitė ir užfiksavo nuošalę.

Labai gerą progą jau prie „Palangos“ vartų turėjo rezultatyviausias „Jonavos“ žaidėjas Laurynas Stonkus, gavęs gerą perdavimą iš Michaelo Thuique. Tačiau fortūna šįkart labai plačiai nusišypsojo palangiškiams, kamuolys į vartus neįkrito.

Tačiau antrojo kėlinio pradžioje L. Stonkus savo įvartį vis dėlto pelnė. Tas pats M. Thuique surado baudos aikštelėje L. Stonkų, ir šis vienu lietimu pasiuntė kamuolį į „Palangos“ vartus, pelnydamas savo 7-ąjį įvartį A lygoje.

Jonaviečiai nesirengė mažinti apsukų ir spaudė savo varžovus. Puikias rungtynes žaidęs M. Thuique 68-ąją min. labai gražiai suklaidino ir „Palangos“ gynėją, ir ekipos vartininkų Antoną Cvetkovą bei įmušė į tuščius vartus. Rezultatas tapo 2:0.

Trečiąją vinį į „Palangos“ karstą smeigė labai aktyviai viso mačo metu žaidęs Ernestas Veliulis. Jis uždirbo 11 m baudinį, kurį pats ir realizavo. Varžovų vartų sargas atspėjo smūgio kryptį, tačiau jo atremti nesugebėjo.

Vis dėlto kamuolį iš savų vartų traukti teko ir „Jonavos“ vartininkui Guilherme Cioletti. Iš labai toli Valentino Furdujaus paleistas kamuolys atsidūrė apatiniame vartų kampe, ir svečiai rezultatą sušvelnino.

Tačiau per likusias mačo minutes „Palangai“ išsigelbėti nepavyko, „Jonava“ šventė savo ketvirtąją pergalę šiame A lygos sezone.

„Įdėjome daug prakaito tam, kad pasiektume šią pergalę. Bet kuo pergalė būna sunkesnė, tuo tas džiaugsmas būna didesnis. Džiaugiamės šiuo laimėjimu, iškovotu po nemažos pertraukos“, – kalbėjo „Jonavos“ ekipos vyriausiasis treneris Artūras Ramoška. Jam, beje, tai buvo pirmoji pergalė oficialiose rungtynėse stovint prie komandos vairo.

Kitas jonaviečių mačas – jau trečiadienį, rugpjūčio 22 d. Klaipėdoje „Jonava“ egzaminuos vietos „Atlanto“ komandą.

FK „Jonava“ inf.