Paskelbtas Renginiai

Viešniai iš Amerikos plojo pilna Skarulių bažnyčia

Penktadienis, 17 August 2018 09:38 Parašė 

Rugpjūčio dvyliktosios dienos popietę nuskambėjo antrasis Skarulių muzikos festivalio renginys – Šv. Mišias aukojo naujasis Jonavos dekanas kun. Virginijus Birjotas, giedojo Skarulių muzikos festivalio meno vadovas Liudas Mikalauskas. Kaip visuomet gausų tikinčiųjų būrį sukvietusi Skarulių bažnyčia ir šį kartą buvo pilnut pilnutėlė.

Po Šv. Mišių pasirodymą surengė bei nuo pat pirmųjų natų pavergė visų širdis jau aštuoniolika metų Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenanti Čikagos lietuvių operos primadona, Čikagos simfoninio orkestro choro dainininkė, sopranas Nida Grigalavičiūtė. Solistei klavišiniais talkino charizmatiškasis maestro Vytautas Lukočius, pagyvinęs koncertą solistės atliekamų kūrinių nuotaikingu pristatymu. Viešnia iš JAV atliko spalvingą programą, kurioje buvo galima išgirsti ir žymiausias pasaulio klasikų arijas, ir lietuvių liaudies dainas. Koncerto pabaigoje solistė pradžiugino publiką atlikdama porą kūrinių duetu su festivalio meno vadovu Liudu Mikalausku, šie kūriniai, kaip ir visi solistės pasirodymai palydėti gausiomis publikos ovacijomis, koncerto kulminacijoje publika klausėsi kūrinių stovėdama. Atlikėja abejingų nepaliko savo įspūdinga vokalo technika, skaidriu tembru bei bendraujant sklindančia šiluma – po koncerto dar ilgai netilo susižavėjimo kupinos kalbos apie įvykusį koncertą, o pati solistė dėkojo už įsimintiną popietę: „Buvo ypatingai malonu koncertuoti Skarulių Šv. Onos bažnyčioje, žinant, kad ji beveik 400 metų senumo. Pirmiausiai tai yra paveldas, o tokioje erdvėje visada ypatinga būti – tuo labiau koncertuoti. Iš karto pajutau šilumą iš žmonių, susidomėjimą, labai maloniai netikėta buvo, kad žmonės kartu dainavo“, po koncerto dalinosi įspūdžiais Nida Grigalavičiūtė.

Po koncerto meno vadovas Liudas Mikalauskas dėkojo pagrindiniam festivalio rėmėjui, Jonavos rajono savivaldybei bei pakvietė publiką į paskutinįjį Skarulių muzikos festivalio uždarymo koncertą, kuris vyks kitoje šventovėje – Šv. Apaštalo Jokūbo bažnyčioje Jonavoje. Šv. Mišios bus aukojamos 10 val., po jų vyks koncertas „Laiškai iš Suomijos“, dalyvaus Angelika Klas, Suomijos operos primadona, bei Lappeenranta Saimaa Sinfonietta simfoninis orkestras, meno vadovas ir vyr. dirigentas Vytautas Lukočius. Festivalio organizatoriai pažadėjo, kad šis festivalis, sukviečiantis gausią publiką iš visos Lietuvos bei siekiantis tapti gražia tradicija Jonavos krašte, vyks ir kitais, 2019-aisiais metais.

Sigita MIKALAUSKIENĖ

VšĮ „Liudo Mikalausko koncertai“ direktorė 

Algimanto Barzdžiaus nuotr.