Paskelbtas Sportas

Sporto entuziastai miesto gimtadienį pažymėjo sporto aikštelėse

Pirmadienis, 06 August 2018 09:17 Parašė 

Praėjusį savaitgalį Jonava atšventė dar vieną savo gimtadienį. Šiemet miestui – 268 metai. Kiekvienus metus siekiama atšvęsti ypatingai, įnešti kažko naujo. Nuo ankstyvo šeštadienio ryto sporto mylėtojai galėjo save išmėginti tiek asmeninėse sportinėse, rungtyse, tiek ir komandinėse.

Sąjūdžio aikštėje sporto klubų „Akvaera“ ir „Sporto legionas“ treneriai pakvietė į rytines mankštas, vyko užsiėmimai su „Kangoo jumps“, gatvės šokių pamokos, o parkelyje prie meno mokyklos norintieji turėjo progą susipažinti su pilatesu ir kalanetika.

Visgi, didelis šurmulys vyko arčiau sporto arenos. Stadione, tinklinio aikštelėse savo pajėgumą išmėgino aštuonios paplūdimio tinklinio komandos. Burtai jas suskirstė į dvi grupes. Pirmojoje grupėje sau lygių neturėjo „Dobilas“ komanda, laimėjusi visus tris susitikimus. Tik pastarajai komandai pralaimėjusi SKRT ekipa su dviem pergalėmis užsitikrino vietą pusfinalyje. Kitos komandos („Viskas rimtai“, „Troikė“) kovas tęsė dėl žemesnių vietų.

Kitoje grupėje užtikrintai link pusfinalio keliavo svečiai „Garliavos“ komanda bei „EGO“. Svečių trejetas grupėje užėmė pirmąją vietą, kai 15:13 ir 15:13 (2:0) įveikė „EGO“. „Konciapolio bičiukai“ ir „Radom trečią“ ekipos varžėsi dėl žemesnių pozicijų.

Pusfinaliuose didelės intrigos nebuvo, nes abejuose susitikimuose užfiksuoti „sausi“ rezultatai 2:0. Taip galingai žaidęs „Dobilas“ susitvarkė su „EGO“, o „SKRT“ patiesė svečius iš Garliavos. Solidžiai grupėje žaidę garliaviškiai taip ir liko be apdovanojimų, nes kovoje dėl trečiosios vietos 0:2 nusileido „EGO“ trejetui, kuri savo grupėje buvo įveikę. Paplūdimio tinklinyje vis besitreniruojantys ir įvairiose varžybose dalyvaujantys „Dobilo“ žaidėjai Mėrūnas Savickas, Arnoldas Komičius ir Vilius Stankevičius užtikrintai laimėjo finalą prieš „SKRT“.

Vidurdienį Kūno kultūros ir sporto centro direktorė Regina Stupurienė sporto mėgėjus pakvietė į netradicinį bėgimą. Dalyviams teko įveikti 268 metrus, tačiau tik prieš startą šie sužinojo, jog tokio, kaip finišo, nebuvo. Patiems teko bėgte ar pėstute pasiskaičiuoti šį atstumą ir sustoti toje vietoje, kurį pagal dalyvį galėjo būti šio nuotolio vieta. Ištiesus finišo juostą paaiškėjo, jog ne vienam pritrūko ne vieno metro, kiti šiek tiek nukeliavo toliau, o geriausiai sekėsi ir bilietus į sporto arenoje vyksiantį Džordanos Butkutės koncertą laimėjo jonaviečiai Anatolijus Babyrė, kurio darbas susijęs su matavimu žingsniais, tai šįkart tai jam ir padėjo laimėti. Be jo tiksliausias buvo bėgikas, kariuomenės atstovas Antanas Žukauskas bei senjoras, aštuntą dešimtį perkopęs Ričardas Juozas Drabavičius. Visi simbolinio atstumo dalyviai gavo ir atminimo medalius.

Šalia sporto arenos  rinkosi krepšinio mėgėjai, kurie varžėsi trijose kategorijose. Turkijos kompanija „Sintek“ buvo šio turnyro rėmėjai, o į turnyrą užsiregistravo ne tik suaugusiųjų komandos, bet ir trys vaikų bei viena moterų ekipa, kuri varžėsi su vyrais. Vaikų grupėje geriausiai sekėsi „KAM“ trejetui (Astijus Ivanovas, Kęstutis Gresius, Mantas Lankelis). Tuo tarpu moterų komanda neturėjo konkurencijos, o  su vyrais rungtyniavo dėl noro žaisti. Moterų komandą sudarė Jovita Šiaučiūnaitė, Vilma Lisauskaitė, Brigita Laurinavičiūtė, Ingrida Kazakevičienė. Tuo tarpu vyrų tarpe dominavo dvi „Admodė“ komandos, užėmusios pirmąsias dvi vietas. Nugalėjo antroji ekipa, kurioje rungtyniavo Marius Mickevičius, Andrius Skorupskas ir Ričardas Belopetravičius. Trečioji vieta atiteko komandai keistu pavadinimu „Rablerauzeriai“.

Joninių slėnyje asmeninėse ir komandinėse varžybose rankos taiklumą demonstravo smigininkai. Tarp komandų geriausiai sekėsi greičio mėgėjams su Valdemaru Krajausku priešakyje „Extreme drivers“, antroji vieta atiteko šeimai „Šaunuoliai“, o treti – „Bradauskai“.

GYTIS RAMANAUSKAS