Paskelbtas Sportas

Aukšto lygio turnyre – antroji jonaviečio vieta

Pirmadienis, 06 August 2018 09:14 Parašė 

Vasarai įsibėgėjus, sporto klubas „Lauko tenisas visiems“ (prezidentas Arūnas Narbutas) organizavo atvirą reitinginį teniso turnyrą. Pasak A. Narbuto, per visus vykusius turnyrus dar nebuvo tiek susirinkusių pajėgių žaidėjų iš skirtingų Lietuvos kampelių. Šeimininkus atstovavo šeši teniso entuziastai, o varžybų lygį sustiprino žaidėjai iš Kauno, Vilniaus, Druskininkų, Kėdainių.

Šiame reitinginiame turnyre užsiregistravo 14 sportininkų, todėl pirmajame etape pagal reitingo poziciją pirmas dvi vietas užimantys žaidėjai buvo laisvi. Kitiems teko pakovoti dėl vietos ketvirtfinalyje. Pirmajame etape atkakliausia dvikova vyko tarp vilniečio Edgaro Viršilo ir Aivaro Beinorto iš Kėdainių. Pastarasis tenisininkas pirmajame sete nerado progų net pasipriešinti varžovui (2/6), bet vėliau žaidimas pakrypo kita linkme ir jau kėdainiškis išlygino rezultatą (6/3), o lemiamame sete iki dešimties taškų 10:5 palaužė svečią iš sostinės.

Be paties varžybų organizatoriaus Arūno Narbuto ir antrąjį reitingą turinčio Vitalijaus Salogubovo, į ketvirtfinalį pateko ir dar vienas jonavietis Sigitas Liutkus, 7/5, 6/2 įveikęs Arūno sūnų Teisių Narbutą.

Į ketvirtfinalį be žaidimo žengė kaunietis Algirdas Dovydėnas, nes jo varžovas, galbūt galėjęs ir pretenduoti į finalinį žaidimą, kėdainiškis Antanas Genys neatvyko patyręs traumą. Visgi, Kauno tenisininkas tolyn nenukeliavo, nes pakeliui į pusfinalį sutiko jonaviečio S. Liutkaus pasipriešinimą. Jonavietis be didesnio vargo įveikė savo varžovą (6/2, 6/0).

Tuo tarpu į kovas įsitraukusiems dviems jonaviečiams teko skirtingi žaidimo vingiai. V. Salogubovas taip ir nesurado galimybių rimčiau pasipriešinti kauniečiui Dangiui Jurgelevičiui. Nors pirmasis setas buvo pralaimėtas 2/6, bet antrasis baigėsi „sausai“ – 0/6. Kaip parodė vėlesni įvykiai turnyre, pastarasis tenisininkas tapo neįveikiamu barjeru ir kitiems žaidėjams.

Pakeliui į pusfinalį A. Narbutas turėjo rimtą varžovą iš sostinės Mantą Volkų, tačiau jį įveikė ilgoje kovoje rezultatu 6/4, 7/5.

Vienas pusfinalis išėjo visiškai jonavietiškas. S. Liutkus metė iššūkį A. Narbutui, tačiau šiam varžybų organizatoriui ir turnyro žaidėjui pavyko užtikrintai sužaisti bei iškovoti kelialapį į finalą (6/2, 6,1). Tuo tarpu kitame pusfinalyje D. Jurgelevičius neleido kėdainiškiui A. Beinortui nė pagalvoti apie vietą finale ir pats įveikdamas varžovą 6/4, 6/1 užsitikrino mažiausiai antrąją vietą.

Ir kovoje dėl trečiosios vietos S. Liutkui nepavyko prilygti A. Beinortui, kuris ir tapo trečiosios vietos laimėtoju (6/1, 6/1).

Finalo pradžioje A. Narbutas pateko į D. Jurgelevičiaus rezultatyvių atakų „škvalą“, kai pirmajame sete varžovo pasivyti taip ir nepavyko (2/6). Kaip teigė jonavietis A. Narbutas, susitikimo pradžioje ne tik darė vaikiškų klaidų, bet ir vis mintys sukosi apie organizacinį šio turnyro darbą. Antrajame sete jonaviškis jau save pamėgino įtikinti, kad reikia stipriai sumažinti klaidų skaičių ir paduoti kamuoliukus nepatogiais rakursais. Planas pasiteisino ir skirtumas tik didėjo, kol pagaliau buvo išlygintas santykis (6/3). Prireikė trečiojo seto iki dešimties taškų. Prasta pradžia A. Narbutą privertė vėl grįžti prie savo taktikos. Rezultatas buvo ne tik išlygintas, bet ir persvertas (9:6), kai Kauno tenisininko žaidimas visiškai pakriko. Jonavietis jau buvo arti pergalės, bet A. Narbutas jau galvojo ne apie savo, bet apie varžovo žaidimą. Tai stipriai pakišo koją ir dingusi koncentracija pateikė kuriozą. Varžovas iš eilės pelnė penkis taškus be atsako ir tai lėmė ne tik D. Jurgelevičiaus pergalę sete (11:9), bet ir galutinę šio reitinginio turnyro pergalę. Pernai šis tenisininkas Jonavoje vykusiame turnyre suklupo finale, o šiemet jam pavyko užkopti ir ant aukščiausio apdovanojimo pakylos laiptelio.

Sporto klubo „Lauko tenisas visiems“ tikslas populiarinti tenisą ne tik Jonavoje, bet ir šalies mastu. Organizatoriai dėkingi Senamiesčio gimnazijos direktorei Ritai Čiužienei už galimybę pasinaudoti teniso aikštynu, Sauliui Narbutui – už fotografijas, dalyviams – už atvykimą ir gražaus žaidimo demonstravimą.

Jonavoje vykdomi ne tik teniso turnyrai, bet vystoma ir parengta teniso piramidė, į kurią gali bet kuris teniso mėgėjas užsirašyti ir pradėti dalyvauti žaidimuose. Būtent rugsėjo pabaigoje ir vyks TOP 8 teniso piramidės turnyras.

Artimiausiu metu sporto klubas rugpjūčio 18-19 dienomis teniso mėgėjus vėl kviečia į turnyrą, patikrinti save ir patikrinti varžovų pajėgumą.

GYTIS RAMANAUSKAS