Paskelbtas Miesto naujienos

Naujoje vaikų žaidimų aikštelėje Rimkuose skambėjo muzika ir vaikų juokas

Penktadienis, 03 August 2018 16:08 Parašė 

Rugpjūčio 3-iąją Rimkų mikrorajone (tarp Chemikų g. 66 ir 72 namų) iškilmingai atidaryta nauja vaikų žaidimų aikštelė. Vaikus linksmino Pepė Ilgakojinė, buvo muzikinių žaidimų, užduočių ratas, o kur dar pučiami muilo burbulai! Bet viskas iš pradžių.

Į aikštelės vaikams atidarymą rajono meras Eugenijus Sabutis ir jo pavaduotojas, Miesto reikalų komiteto pirmininkas Erlandas Andrejevas atvyko netradiciškai – riedžiais.    

Rajono meras, pasveikinęs vaikus ir jų tėvelius, pasidžiaugė, kad naująją aikštelę spėta įrengti iki miesto gimtadienio. „Tikiuosi, kad aikštelė jums patiks, saugokite ją!“ – sakė Eugenijus Sabutis ir pakvietė visus į šventę rytoj.

Vėliau kartu su rajono vadovu vaikai sudarė gyvą traukinuką ir – čiuku-čiuku per visą aikštelę pasižvalgyti, kas kur yra ir ką galima veikti. O patį mažiausią „vagoną“ traukinio gale prilaikė mama...

Tėveliai laiko veltui neleido: ir fotografavo, ir filmavo. Aikštelės pakraštyje visą veiksmą didžiai susidomėję stebėjo močiučių atsivesti šuneliai. Jau taip smalsu buvo, kad nei vaikų krykštavimas, nei garsi muzika jiems netrukdė...         

Na, o tiems, kas į atidarymo šventę nespėjo ar norėtų kiek daugiau sužinoti, šiek tiek papildomos informacijos. Aikštelėje 3-12 metų vaikų laukia 8 skirtingi įrengimai: įvairios sūpynės, čiuožyklos, laipiojimo piramidė, batutai, čiuožimo lynas. Kaip parodė praktika, naujosios žaidimų aikštelės, esančios tiek A. Kulviečio, tiek Chemikų gatvėje netoli 82-ojo namo, masino ir paauglius, kurie neretai nugindavo mažesniuosius šalin, o patys „okupuodavo“ jiems patikusias sūpuokles ar kitus įrengimus.

Šį sykį – pačioje naujausioje vaikų žaidimų aikštelėje – įrengtas sporto kompleksas paaugliams ir suaugusiems.

Visus saugumo reikalavimus atitinkančios spalvotos guminės dangos (550 kv. m) su įrengimais vertė  – 70 tūkst. eurų. Darbus atliko UAB „Gudragalvis“ ir spėjo tą padaryti sutartu laiku – iki miesto gimtadienio šventės. Bendras aikštelės plotas – per 1000 kv. metrų.

Kaip pastebėjote, aplink vaikų žaidimų aikštelę atnaujinti bei naujai įrengti pėsčiųjų takai, kad iš visų pusių į ją būtų galima patogiai ateiti. Žaliuoja pasodinti 11 didelių medžių (5 klevai, 3 ievos bei 3 liepaitės). Aikštelėje įrengtas apvalus poilsio suolas (darbus atliko UAB „Lauko dangos“), LED apšvietimas, kuriuo pasirūpino UAB „Jonavos paslaugos“.

Kaip sakė Jonavos miesto seniūnijos seniūnas Povilas Beišys, dar nebaigtoje įrengti aikštelėje buvo galima suskaičiuoti per dvidešimt siaučiančių vaikų. Manoma, kad vietos žaisti užteks bent 30-čiai. Tiesa, dar galvojama papildomai įrengti „spyruokliukų“ patiems mažiausiems jonaviečiams.   

Tai jau trečia moderni vaikų žaidimų aikštelė Rimkuose.

Kristina LUKOŠEVIČIŪTĖ