Paskelbtas Miesto naujienos

Jonava kviečia į miesto šventę

Ketvirtadienis, 02 August 2018 12:32 Parašė 

Kaip ir kasmet, rugpjūčio pradžioje Jonava kupina gerų emocijų – kviečia miesto šventė „Mes mylim Jonavą“ . Laukia intensyvus, margas, muzikalus, kupinas įvairių pramogų ir dovanų savaitgalis.

Rugpjūčio 2 d. Kultūros centro Meno galerijoje duris atvėrė fotografijų paroda „Neregėta Lietuva“. Paroda, kuri veiks iki rugpjūčio 8-osios, skirta naujajam Mariaus Jovaišos nuotraukų albumui „Neregėta Lietuva“. Albumas pasirodys tik rudenį, tad jonaviečiai ir miesto svečiai pirmieji galės susipažinti su būsimojo leidinio nuotraukomis.

Nuo rugpjūčio 3 d. Krašto muziejuje veikia paroda „Senoji Jonava“, kuri lankytojus iki rugsėjo pabaigos džiugins senosios Jonavos vaizdais.

Rugpjūčio 3-ioji kupina pramogų vaikams: Rimkų mikrorajone (tarp Chemikų g. 66 ir 72 namų) atidaryta nauja vaikų žaidimų aikštelė. Tą pačią dieną nuo 15 val. visi kviečiami į piešimo akciją ant plėvelės „Piešiu Jonavą“ (priešais Kultūros centrą).

Rugpjūčio 3 d. 18 val. prie memorialo rezistencijos aukoms atminti (Panerių g.) – paminklo Jonavos krašto kovotojams už Lietuvos nepriklausomybę atidengimas.

Rugpjūčio 4-ąją nuo 9 val. Jonavos sporto arenoje veiks tarptautinė kačių paroda, 9–11 val. visi kviečiami į interaktyvų žaidimą „Pažink Jonavą aktyviai“ (startas ir registracija Krašto muziejuje), o laimėtojų lauks prizai.

Nuo 10 val. prie miesto laikrodžio šurmuliuos ne tik „Auksarankių turgelis“, kuriame bus galima įsigyti įvairių rankdarbių, bet ir visai šalia, prie fontanų (Sąjūdžio aikštėje), vyks įvairūs sportiniai užsiėmimai: apšilimas, sporto treniruotė su „Kangoo Jumps“, „Pound fit“ treniruotė, folkmankšta, gatvės šokių pamoka, o parkelyje prie Janinos Miščiukaitės meno mokyklos – pilatesas ir kalanetika.

11 val. Joninių slėnyje prasidės šeimų piknikas – tikra renginių įvairovės bomba visai šeimai: šeimų protmūšis „Tai bent šeimynėlė“, „Mokslinis šou atradėjas“ programa, smiginio varžybos, virvės traukimas, zoologijos sodo edukacijos „Vėžliai“ ir „Apie vabzdžių gyvenimą“, kinologų klubo pasirodymas ir Lietuvos Respublikos muitinės kinologų edukacinė programa, sportinės šeimų varžybos „Aplenk vėją“, spektaklis pagal lietuvių liaudies pasaką „Ropė“, putų šou, „Atviruko milžino“ Jonavai piešimas, Jonavos krašto muziejaus edukacinė programa vaikams, stalo žaidimų kampelis, animatoriai, mini varžybos ir konkursai, „burbuliatorius“, liaudies žaidimų kampelis, gelbėjimo tarnybų, mokyklų, neformaliojo švietimo ir vaikų užimtumo organizatorių veiklos pristatymai atskirose erdvėse.

Sportui neabejingi miestiečiai ir svečiai kviečiami į įvairius sporto užsiėmimus, kurių bus gausu: 10 val. Lietavos stadione vyks paplūdimio tinklinis, o 13 val. – futbolo varžybos (FK „Jonava“ – „Stumbras“). 12 val. aikštelėje prie Jonavos sporto arenos vyks Sintek Jonava krepšinis 3x3, taip pat 268 m bėgimas kuo įvairesnėmis priemonėmis (riedučiais, paspirtukais, riedlentėmis).

Tradiciškai Joninių slėnyje šurmuliuos prekybinė mugė, o 18 val. prasidės šventinė įmonių ir organizacijų eisena Žeimių, Vasario 16-osios ir Sodų g. Visi kviečiami ne tik eiti kartu, bet ir plojimais, ovacijomis ir šūksniais palaikyti eisenos dalyvius.

Šventę vainikuos koncertas „Mes mylim Jonavą“, kurį pradės grupė „La Forza“ su trimis nuostabiomis atlikėjomis – Vaida Genyte, Renata Norvile ir Neringa Nekrašiūte, programą tęs grupės „Lemon Joy“ ir „Naktinės personos“, vakarą ves ir vakarine diskoteka visus šokti privers „Radistai“.           

Netrūks ir staigmenų: 19 val. prekybos tinklas „Lidl“ jonaviečiams išdalys 1000 nemokamų ledų porcijų, vyks apdovanojimai „Sukurta Jonavoje“, koncertuos Jonavos atlikėjai, vėliau visi mėgausimės fejerverkų festivalio „Fejerija“ programa. Išsami šventės programa: www.jkc.lt

–  Kviečiu visą Lietuvą su šeimomis atvažiuoti į mūsų miestą ir kartu su mumis paminėti jo 268-ąjį gimtadienį. Gerą nuotaiką ir smagiai praleistą savaitgalį garantuojame! – sako Jonavos rajono savivaldybės meras Eugenijus Sabutis.

Kultūros centro inf.