Spausdinti šį puslapį
Paskelbtas Rajono naujienos

Už šunų nepriežiūrą – bauda iki 120 eurų

Antradienis, 31 July 2018 10:33 Parašė 

„Ką daryti ir į ką kreiptis, jeigu, važiuojant dviračiu gatve, iš privačių namų kiemų išlėkę šunys vejasi, loja, bando kąsti? Į ką kreiptis, kad šunų šeimininkai būtų įpareigoti pririšti ar uždaryti savo augintinius? Kokia gresia atsakomybė šeimininkams, neprižiūrintiems gyvūno?“ – teiravosi „Alio Jonavos“ skaitytojas.

Jonavos r. savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vyriausioji specialistė, atliekanti skyriaus vedėjo funkcijas, Aušra JAKIMAVIČIENĖ: „Jeigu atvejis skubus, galima nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112, jei ne – darbo dienomis kreipkitės į Viešosios tvarkos skyrių (VTS), 303 A kabinetą (Žeimių g. 13).  

Jonavos rajone yra patvirtintos Gyvūnų laikymo Jonavos r. savivaldybės teritorijos gyvenamojoje vietovėje taisyklės. 44 taisyklių punktas skelbia, kad „uždaroje žemės valdoje šuo gali būti laikomas nepririštas, jei užtikrinama, kad šuo iš jos neišbėgs. Tokiu atveju matomoje vietoje turi būti pakabintas ne mažesnis kaip 8 cm pločio ar skersmens įspėjamasis ženklas su užrašu, pvz., „Atsargiai, šuo!“, o prie uždaros žemės valdos vartų rekomenduojama įrengti skambutį valdos savininkui pakviesti“.      

Dėl šunų šeimininkų įpareigojimo pririšti ar uždaryti savo augintinius galite raštu kreiptis į Jonavos rajono policijos komisariatą arba į Viešosios tvarkos skyrių.

Nuobaudas savo gyvūnų neprižiūrintiems šeimininkams gali taikyti ir policijos pareigūnai, ir VTS specialistai. Bauda už šunų nepriežiūrą – iki 120 Eur“.   

Užrašė Karolina VIČIŪTĖ