Paskelbtas Futbolas

Draugiškame mače „Jonava“ sutriuškino Alytaus „Dainavą“

Pirmadienis, 30 July 2018 09:01 Parašė 

Praėjusią savaitę „Jonavos“ komanda sužaidė draugiškas rungtynes su svečiais iš Dzūkijos – Alytaus „Dainavos“ futbolininkais. Šeimininkai iškovojo užtikrintą pergalę rezultatu 4:0.

Pirmąjį kėlinį kiek aktyviau pradėjo „Dainavos“ žaidėjai, kurie neleido jonaviečiams aikštėje jaustis laisvai ir stengėsi grasinti šeimininkų vartams. Kėlinio pradžioje alytiškiai atliko perdavimą iš krašto, ir po smūgio galva kamuolys sudrebino Guilherme Cioletti saugomų vartų skersinį.

Tačiau „Jonavos“ žaidėjai netruko atsigauti ir po truputį patys pradėjo kurti progas varžovų aikštės pusėje. Kairiajame krašte aktyvus buvo Ernestas Veliulis, o viduryje nuolat kamuolio ieškojo Michaelas Thuique ir Laurynas Stonkus. Po vienos tokių atakos kamuolys buvo perduotas M. Thuique, tačiau baudos aikštelėje jį pargriovė varžovas. Teisėjas baudinio neskyrė, o šiokia tokia sumaištimi pasinaudojęs L. Stonkus pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.

Tokiu rezultatu ir baigėsi pirmoji mačo pusė. Prieš antrąjį kėlinį abiejų komandų treneriai gerokai pakoregavo savo sudėtis. Ir šios sudėčių korekcijos į naudą išėjo „Jonavos“ ekipai.

Antrojo kėlinio pradžioje vėl varžovų gynybą draskęs M. Thuique atliko puikų perdavimą vos prieš kelias dienas prie komandos prisijungusiam Kamranui Gulijevui, jaunasis azerbaidžanietis nesunkiai nuginklavo varžovų vartininką.

Jonaviečiai toliau buvo aktyvūs puolime ir galėjo sukurti dar kelias progas, tačiau pritrūkdavo vieno perdavimo ar kiek tikslesnio situacijos skaitymo.

Tačiau trečias įvartis vis dėlto krito. Aikštėje po keitimo pasirodęs Saulius Sivolovas pakėlė kamuolį į baudos aikštelę, o puikų perdavimą išnaudojo aukščiau už visus iššokęs Arnas Paškevičius. Rezultatas tapo 3:0.

Tašką šiose rungtynėse padėjo tas pats K. Gulijevas – pačioje rungtynių pabaigoje jis buvo išvestas vienas prieš vieną su vartininku ir nepaliko jam jokių šansų, pelnydamas antrąjį savo ir ketvirtąjį komandos įvartį.

FK „Jonava“ inf.