Paskelbtas Miesto naujienos

„Hesburger“ pradeda pirmojo Jonavoje restorano statybas

Ketvirtadienis, 19 July 2018 14:57 Parašė 

Didžiausias Baltijos šalyse ir Suomijoje greitojo maisto restoranų tinklas „Hesburger“, gavęs reikiamus statybos leidimus, pradeda statyti pirmąjį savo restoraną Jonavoje. Naujasis restoranas turėtų pradėti veikti kitų metų pavasarį, jame bus sukurta 20 naujų darbo vietų. Iš viso į šį projektą planuojama investuoti 1,4 mln. eurų.

„Pastaraisiais metais mūsų tinklas Lietuvoje itin sparčiai plėtėsi, ir pernai „Hesburger“ restoranų skaičius šalyje perkopė 50. Jonava taip pat buvo įtraukta į mūsų plėtros žemėlapį, todėl labai džiaugiamės galėdami pradėti restorano statybas šiame mieste ir nekantraujame pasiūlyti miestiečiams savo įvairiapusį meniu, kurį įvertino ir pamėgo ne tik Lietuvos, bet ir daugelio kitų šalių vartotojai“, – sakė Hesburger“ tarptautinės plėtros direktorė Ieva Salmela.

Jonavoje, Vasario 16-osios g. 11, įsikursiančio restorano plotas sieks 230 kv. m, čia bus 28 sėdimos vietos lankytojams, taip pat bus teikiama „drive-in“ paslauga skubantiems ir automobiliu atvažiuojantiems klientams.

Šiais metais „Hesburger“ Lietuvoje planuoja atidaryti 3–4 naujus restoranus, kuriuose bus sukurta 60 naujų darbo vietų. Bendrovės investicijos į plėtrą mūsų šalyje per šiuos metus sudarys apie 4 mln. eurų.

„Hesburger“ pardavimai 2017 m. Lietuvoje pasiekė rekordinį augimą: palyginti su 2016 m,. jie išaugo net 30 proc. ir sudarė 23,43 mln. eurų. Jau keletą metų iš eilės mūsų šalyje „Hesburger“ fiksuoja sparčiausią augimą tarp visų Baltijos šalių: tinklo pardavimai Estijoje 2017 m. augo 8,3 proc. iki 21,98 mln. eurų, o Latvijoje – 13,3 proc. iki 22,47 mln. eurų.

Apie „Hesburger“

„Hesburger” – Suomijoje įsikūrusi šeimos bendrovė, kurios istorija prasidėjo prieš daugiau kaip 50 m. Restoranų tinklas buvo įkurtas 1966 m., kai Naantali miestelyje buvo atidarytas grilio kioskas. Pirmasis „Hesburger“ restoranas duris atvėrė 1980 m. Turku mieste ir pamažu užkariavo vietinę rinką bei aplinkinius regionus. Iš viso 470 „Hesburger“ restoranų dirba daugiau kaip 6700 darbuotojų. Lietuvoje bendrovė veikia nuo 2007 m., šiuo metu 51 restorane dirba 618 žmonių.

 

Auksė ARMONAITĖ-GLODIENĖ

Strateginės komunikacijos konsultantė