Paskelbtas Miesto naujienos

Lietuvos triatlono taurės metu Jonavoje bus ribojamas eismas

Antradienis, 17 July 2018 10:14 Parašė 

Jau liepos 21 dieną ištikimi triatlono aistruoliai ir tie, kurie svajoja išbandyti šią sporto šaką, susirinks į ketvirtąjį šių metų Lietuvos triatlono taurės etapą Nėries pašonėje – Jonavoje.

Dalyvių laukia didžiausios ištvermės reikalaujanti olimpinė distancija, kurioje reikės 1,5 km nuplaukti, 40 km nuvažiuoti dviračiu ir 10 km nubėgti. Taip pat sprinto distancija, kurios metu dalyviai turės nuplaukti 750 m, dviračiu nuvažiuoti 20 km ir nubėgti 5 km. Na, o visi norintys išmėginti šį sportą galės smagiai praleisti laiką TRI FUN distancijoje. Joje dalyvių laukia 200 m plaukimas, 10 km dviračių trasa ir 2,5 km bėgimas. Olimpinėje ir sprinto distancijoje dalyviai gali dalyvauti estafete pasikeisdami.

Dėl trasų įvairumo renginio metu Jonavoje bus ribojamas eismas: Sodų g. nuo Vasario 16-osios g. iki Joninių slėnio bus draudžiamas eismas ir parkavimas abiejose kelio pusėse. Sodų/Vasario 16-oios g sankryžos kirsti atvažiavus nuo miesto centro nebus galima. Vasario 16-ąja g. nuo Sodų g. iki P.Vaičiūno g. eismas bus galimas tik link P.Vaičiūno g. (į kalną). Iš P. Vaičiūno g. į Vasario 16-osios g. įvažiuoti bus draudžiama. Taip pat išvažiavimas iš Klaipėdos g. bus galimas tik į dešinę pusę. Virbalų mikrorajono (Laisvės, Erdvės, Žalgirio, Joninių, Žemaitės, Saulės, Vyčių gatvės) gyventojai į P.Vaičiūno g. galės įvažiuoti pro Žemaitės g. ir Saulės g. pabaigą, P.Vaičiūno g. taip pat bus draudžiamas automobilių parkavimas Virbalų kvartalo pusėje.

Gyventojai iš apriboto eismo gatvių bus išleidžiami eismą kontroliuojančių žmonių nurodyta kryptimi.

Renginio programa:

  • 2018 m. liepos 21 d. Joninių slėnis, Jonava;
  • Numerių ir laiko fiksavimo daviklių išdavimas varžybų išvakarėse (20d.) renginio registratūroje nuo 19:00 iki 21:30 val. renginio dieną (21 d.) nuo 6:30 iki 14:00 val.;
  • 8:45 val. Olimpinės distancijos dalyvių instruktažas (briefingas) prie vandens;
  • 9:00 val. Olimpinės distancijos startas;
  • 12:15 val. Olimpinės distancijos nugalėtojų apdovanojimai;
  • 12:45 val. Sprinto distancijos instruktažas (briefingas) prie vandens;
  • 13:00 val. Sprinto distancijos startas;
  • 14:45 val. TRI-FUN distancijos instruktažas (briefingas) prie vandens;
  • 15:00 val. TRI-FUN distancijos startas;
  • 16:00 Sprinto ir TRI-FUN distancijų nugalėtojų apdovanojimai;

Renginį organizuoja VŠĮ Lietuvos triatlono taurė ir Jonavos r. savivaldybė.

Daugiau informacijos apie renginį: https://www.triatlonotaure.lt/stages/24/regulations