Paskelbtas Miesto naujienos

Jonaviečiai paminėjo Valstybės dieną

Antradienis, 10 July 2018 12:01 Parašė 

Praėjusį penktadienį, liepos 6-ąją, įrodėme, kad esame labai savo šalį mylinti tauta. Atkurtos Lietuvos 100-mečio proga, paneigę mus skiriančius kilometrus, sienas ir laiką, šventėme tai, kas pradžioje atrodė neįmanoma, sukviesdami bendrai giesmei tautiečius visame pasaulyje.

Iškili akimirka buvo tiesiogiai transliuojama interneto ir televizijos kanalais ne tik iš mūsų šalies didžiųjų miestų ir mažų miestelių, bet ir visų pasaulio kontinentų – tų lietuvių bendruomenių, kurios buvo geriausiai ir kūrybiškiausiai pasiruošusios šią dieną savo gyvenamosiose šalyse išgarsinti Lietuvą. O kur dar tūkstančiai tiesioginių transliacijų socialiniuose tinkluose, kurias organizavo verslo ir visuomeninės organizacijos ar tiesiog pozityvūs žmonės.

Puoselėdami mūsų laikų tradiciją, kartu su po visą pasaulį pabirusiais lietuviais liepos 6 d., lygiai 21 val., Joninių slėnyje šalies himną giedojo ir jonaviečiai. Kaip jau įprasta, „Tautišką giesmę“ lydėjo profesionalių atlikėjų balsai. Šiemet „Tautiškos giesmės“ šaukliais Jonavoje tapo grupės „Rebelheart“ nariai. Tačiau ne visiems toks himno atlikimas pasirodė tautiškas ir gražus. Ne vienas tąvakar pakalbintas jonavietis liko nusivylęs grupės himno atlikimo versija, mat trikdė ne tik per greitas giesmės tempas, bet ir atlikėjų supainioti žodžiai. Nepaisant to, kad negalėjome gyvai atskleisti meilės savo šaliai, dauguma mums visiems gerai žinomus žodžius pakartojome bent jau mintyse.

Belieka viltis, kad daugiau tokių nesusipratimų nepasikartos. Renginio organizatoriai (didžiulė pagarba jiems) pasimokys iš šios klaidos ir kitąkart prieš renginį tiesmukai patikrins, ar žymūs atlikėjai nepamiršo himno teksto, o jeigu reikės, tai ir atspausdins užmaršiems šaukliams „Tautiškos giesmės“ paruoštukes.

Meilutė VENCKIENĖ