Paskelbtas Miesto naujienos

Jonaviečiai kviečiami savo miestui laimėti riedlenčių rampą

Ketvirtadienis, 28 June 2018 15:37 Parašė 

Šią vasarą Jonavos rajono gyventojai kviečiami dalyvauti didžiausiame Baltijos šalyse dviračių renginyje „Velomaratonas 2018“ ir laimėti savo miesto bendruomenei specialų prizą riedlenčių rampą. Daugiausiai dalyvių renginio dieną subūrusiai komandai šios idėjos iniciatorė amerikiečių kompanija „Amway“ suteiks 5000 JAV dolerių paramą riedlenčių rampai įrengti.

Šiemet rugpjūčio 19 d. Vilniuje vyksiančio „Velomaratono“ iniciatyva, pavadinimu „Nutrilite“ iššūkis, skelbiama ketvirtą kartą. Iki šiol rampas riedlenčių, riedučių ir BMX dviračių važinėjimui laimėjo Raudondvario, Tauragės ir Kėdainių bendruomenės. „Nutrilite“ iššūkio tikslas – mažesniems Lietuvos miesteliams, kuriems dažnai trūksta aktyvaus laisvalaikio infrastruktūros, suteikti daugiau galimybių savo miesto jaunimui.

„Riedlenčių ir riedučių rampa mainais už didžiausią komandą prie „Velomaratono“ starto – tai unikali galimybė mažesniems Lietuvos miesteliams įgyti dar vieną užimtumo tašką vietos jaunimui, kuris, tikiu, gali užauginti ir ne vieną ateities olimpinį čempioną. Be to, džiugu matyti, kai aktyviausia bendruomenė yra apdovanojama už savo įdėtas pastangas“, – sakė „Velomaratono“ sumanytojas Benediktas Vanagas.

Pernai „Nutrilite“ iššūkyje dalyvavo apie 1000 dalyvių iš įvairių Lietuvos miestelių. Didžiausios buvo Kėdainių, Garliavos ir Šilutės bendruomenės. Jos ne tik aktyviai registravosi internete, bet ir atvyko važiuoti „Velomaratone“ kartu su savo palaikymo komandomis – kas su dviračiais, o kas su paspirtukais ar net riedlentėmis.

„Nutrilite“ iššūkio iniciatyvos augimas rodo, kad mūsų veikla duoda rezultatų – vis daugiau žmonių Lietuvoje atsigręžia į aktyvų jaunimo laisvalaikį, o riedlenčių ir riedučių sportas smarkiai populiarėja, žmonės jaučia riedlenčių parkų poreikį savo miesteliuose. „Amway“ kompanija „Velomaratoną“ remia jau šeštus metus – tiek pat, kiek ir gyvuojame Lietuvoje. Per tą laiką kartu su renginio organizatoriais jau pastatėme tris rampas skirtinguose Lietuvos miestuose. Su nekantrumu laukiame išrinkti ketvirtą komandą, šių metų iššūkio nugalėtoją, kurios mieste riedlenčių rampa atsidurs kitų metų pavasarį“, – teigė Anna Pietrzak, „Amway“ generalinė direktorė Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje.

Justinas Ivoška, Lietuvos Riedlenčių Federacijos prezidentas, kalbėdamas apie riedlenčių sportą ir jo svarbą jaunimui pabrėžia, kad tai daug neišnaudotų galimybių turinti sporto rūšis. Todėl „Nutrilite“ iššūkis – tai didelė galimybė mažiesiems miestams.

„Kaip Riedlenčių Federacijos prezidentas norėčiau pabrėžti, kad riedlenčių sportas – tai olimpinė sporto šaka. Jeigu sukursime geras sąlygas ir infrastruktūrą šio sporto vystymui, kaip kad kokybiškų rampų pastatymas ir infrastruktūros gerinimas, ateityje, tikiu, turėsime profesionalių riedlenčių sporto atletų ar Lietuvos rinktinės narių. Puikus kokybiškos rampos pavyzdys – Kėdainiuose atidaryta „Nutrilite“ rampa, kurią išbandėme ir mes, ir jaunieji mūsų riedlentininkai. Todėl kviečiu ir kitas bendruomenes registruotis „Nutrilite“ iššūkyje, važiuoti „Velomaratone“ ir laimėti tokią rampą savo miesteliui“, – sakė J. Ivoška.

Laimės didžiausia komanda

Konkurse dalyvauti ir paramą riedlenčių rampai laimėti gali miestas ar miestelis, kuriam „Velomaratone“ pavyks suburti didžiausią „Nutrilite“ pavadinimo komandą. Miestelių gyventojai, norintys laimėti 5000 JAV dolerių riedlenčių rampai įrengti, turi registruotis „Velomaratono“ renginio puslapyje (www.velomaratonas.lt) ir priimti „Nutrilite“ iššūkį. Komandos skiltyje registruojama komanda turi įrašyti žodžius „Nutrilite komanda“ ir pridėti miesto, kuriam atstovaus arba kurį parems, pavadinimą (pavyzdžiui, „Nutrilite komanda Jonava“). Šiuo metu jau startavo mokama registracija, starto mokestis didės liepos 23 d.

Tačiau registruotis internete nepakanka: nugalėtojai bus išrinkti pagal atsiimtų starto paketų kiekį „Velomaratono“ dieną. „Nutrilite“ iššūkyje už savo pasirinktą bendruomenę galima važiuoti bet kuria transporto priemone, varoma žmogaus jėga: dviračiu riedučiais, paspirtuku ar riedlente, taip pat dalyvauti gali ir vaikai iki 12 m.

Varžytis dėl prizo negali praėjusių metų nugalėtojai bei miestai ir miesteliai, turintys daugiau kaip 50 tūkst. gyventojų. Tačiau nors daugiau nei 50 tūkst. gyventojų turintys miestai dalyvauti negali, jie gali registruotis ir važiuoti „Velomaratone“ bei palaikyti bet kurio norimo miestelio „Nutrilite“ komandą. Rugpjūčio 19 d., „Velomaratono“ metu, bus paskelbta komanda-nugalėtoja.

Organizatoriai