Paskelbtas Miesto naujienos

Lietus šventės planų nesujaukė

Antradienis, 26 June 2018 14:57 Parašė 

Neginčijama – Joninių dieną visi keliai veda į Jonavą. Tad ir šią birželio 23-iąją po ilgos sausros prapliupęs lietus vienadienės Jonų Respublikos gyventojų ir svečių neišgąsdino. Prisidengę skėčiais ir pasipuošę lietaus apsiaustais žmonės būriais skubėjo į Joninių slėnį ir čia linksminosi iš širdies: dainavo, šoko, ieškojo paparčio žiedo, stebėjo rezgamas laumių pinkles, įspūdingą fejerverkų, lazerių ir fontanų šou. Ištvermingiausi Joninių dalyviai linksminosi iki pirmųjų gaidžių.

Kaip ir kasmet, taip ir šiųmetėje šventėje netrūko linksmybių, atrakcijų ir varžytuvių. Jonaviečius ir miesto svečius kvietė prekybinė mugė. Jono sodyboje skambėjo ketureiliai apie Jonavą, Jonines, Jonus ir Janinas. Čia pat šventės dalyviai galėjo susipažinti su mūsų krašto papročiais, amatais ir kulinariniu paveldu. Gerą nuotaiką dovanojo skrabalų virtuozas Regimantas Šilinskas ir televizijos žiūrovų simpatijas pelniusi Gabrielė Užkurytė.

Lietuvos rekordų agentūra „Faktum“ vienadienėje sodyboje registravo naują rekordą. Jonavos krašto tautodailininkas Artūras Narkevičius pagamino 36 m ilgio medinį arkliuką, ant kurio vienu metu tilpo net 101 žmogus. Savo programą pristatė Lietuvos šimtmečio Dainų šventei „Vardan tos…“ besiruošiantys kolektyvai.

Tradiciškai šventės metu buvo inauguruotas naujasis Jonų Respublikos prezidentas. Dauguma rinkėjų savo balsus atidavė už pirmąjį Jonų Respublikos prezidentą Joną Sirvydį.

Artėjant vidurnakčiui, visus užbūrė mistiškasis vasarvidžio reginys „Laumės pinklės“. Šventę vainikavo įspūdingas fejerverkų lietus ir grupės „120“ pasirodymas.

Meilutė VENCKIENĖ