Paskelbtas Renginiai

Įvertinti geriausi prevenciniai projektai

Trečiadienis, 20 June 2018 14:32 Parašė 

Vidaus reikalų ministerijos organizuoto nusikalstamumo prevencijos projektų konkurso baigiamajame renginyje įteikti apdovanojimai už geriausias šios srities iniciatyvas. Paskatinamoji premija skirta Jonavos pradinei mokyklai, projekto „Aš saugus ir užimtas“ rengėjai.

Šiemet jau 13-ąjį kartą organizuojamas konkursas kuria naujas tradicijas. Siekiant labiau pritraukti bendruomenes dalyvauti stiprinant viešąjį saugumą, skatinti gyventojų aktyvumą ir savanorystę, buvo sudarytos lengvesnės sąlygos konkurse dalyvauti bendruomenėms – nuo šių metų jis tapo ir bendruomenių iniciatyvų gerosios praktikos konkursu.

Džiugu, kad tarp geriausių projektų, kuriuos įvairios institucijos ir organizacijos pateikė nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektų konkursui, paskatinamąja premija įvertintas ir Jonavos pradinės mokyklos projektas „Aš saugus ir užimtas“.

Beje, šių metų konkurso naujovė – ta, kad jame galėjo dalyvauti ne per vienerius, o per trejus praėjusius kalendorinius metus vykdyti nusikaltimų ir kitų teisės pažeidimų prevencijos projektai ar bendruomenės iniciatyvos. Organizuojant šį konkursą sulaukta kaip niekad daug paraiškų – 5 bendruomenių iniciatyvų ir 39 prevencinių projektų paraiškos (26 projektai pateikti pagal temą „Bendruomeninė policijos veikla“ ir 10 – pagal temą „Saugios aplinkos švietimo įstaigose kūrimas“). 

Parengta pagal Vidaus reikalų ministerijos inf.