Paskelbtas Renginiai

„Neries“ pagrindinėje mokykloje – mokslo pirmūnų pagerbimo šventė

Antradienis, 19 June 2018 15:37 Parašė 

Praėjusį ketvirtadienį Jonavos „Neries“ pagrindinėje mokykloje vyko tradicinė šventė „Mokyklos garbė“, kurios metu apdovanoti mokslo pirmūnai, nusipelnę įvertinimo mokyklos bendruomenės nariai, mokiniai, garsinę mokyklos vardą šalyje ir tarptautiniuose konkursuose, dėkojama jų tėveliams.

Mokyklos direktorė Virginija Guščiuvienė ir vėl džiaugėsi mokinių pasiekimais, tėvelių rūpestingumu, dėkojo jiems už iniciatyvą ir pagalbą. Nuoširdžios padėkos skirtos ir mokytojoms, kurių paskatinimas, rūpestis, padrąsinimas padeda eiti pažinimo keliu.

Gėlėmis ir spalvingais balionais išpuoštoje salėje tvyroje nuoširdumas, pagarba ir pakili nuotaika. Visa mokyklos bendruomenė turėjo progą pasigėrėti jaunųjų atlikėjų puikiai atliekamais šokiais ir dainomis.

Dalyvauti šioje šventėje kiekvienam mokiniui – didelė garbė ir paskatinimas ne tik siekti dar geresnių mokymosi rezultatų, bet ir labiau pasitikėti savimi, gerbti save ir kitus. Juk žinios yra viena didžiausių vertybių mūsų visuomenėje, o žinių siekis – įgimta žmogaus duotybė. Labai gražiai žymus rašytojas Levas Tolstojus yra pasakęs: „Poreikis mokytis įgimtas visiems žmonėms; žmonės trokšta ir ieško žinių, kaip trokšta ir ieško oro kvėpuoti.“

Nutilo apdovanojimų šurmulys, bet pakili nuotaika mokykloje dar jaučiama ir, ko gero, išliks iki rugsėjo, kai sugrįžę į mokyklą moksleiviai pradės galvoti apie kitų metų „Mokyklos garbės“ šventę. Ar ji bus? Tikėkimės, kad taip...

O dabar linkime visiems puikios vasaros ir nuotykių kupinų atostogų!

Meilutė VENCKIENĖ