Paskelbtas Rajono naujienos

Streikavo „Achemos“ darbuotojai

Pirmadienis, 18 June 2018 14:19 Parašė 

Susiklosčius sudėtingai situacijai tarp AB „Achema“ vadovų ir darbuotojų, pirmadienį, birželio 18 d., nuo 8 iki 10 val. ryto, bendrovės darbuotojų profesinė sąjunga prie AB „Achema“ surengė piketą. 

„Tai yra pirmasis piketas. Tačiau jei nebus patenkinti teisėti darbuotojų reikalavimai – ne paskutinis. Pažadų prisiklausėme daug, bet pažadais mūsų šeimos sočios nebus. Jei „Achemos“ vadovai nuolat kartoja, kad didžiausias jų turtas – motyvuoti ir kompetentingi darbuotojai, tai gal tegul ir pradeda atitinkamai elgtis!“ – piktinosi „Achemos“ darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Birutė Daškevičienė.

Su protestuojančiais achemiečiais susitikę įmonės generalinis direktorius Ramūnas Miliauskas ir koncerno „Achemos grupė“ generalinis direktorius Linas Sabaliauskas kvietė diskusijas tęsti ne gatvėje, taip pat užsiminė apie nedžiuginančias perspektyvas ir net – įmonės veiklos sustabdymą. Pasak vadovų, šiuo metu dėl gamtinių dujų kainų pokyčių pasaulinėje rinkoje problemų turi ne tik „Achemos“ bendrovė, bet ir kiti trąšų gamintojai. Kiek tęsis ši krizinė situacija, sunku pasakyti, tai priklausys nuo dujų kainų.

Praėjusią savaitę „Achemos“ darbuotojų profesinė sąjunga, susitikusi su įmonės vadovais ir akcininkais, išsakė kelis pagrindinius reikalavimus: 
• panaikinti birželio 1 d. įsakymą dėl kolektyvinėje sutartyje numatytų išmokų sustabdymo; 
• dirbantiems cechų darbuotojams mokėti sutartas išmokas, jei vykdomi gamybos rodikliai; 
• remontams sustabdytų cechų darbuotojams sudaryti sąlygas išnaudoti sukauptas atostogas;
• cecho remonto metu atliekant darbus pagal sąmatas mokėti vidutinį darbo užmokestį (VDU), jei užmokestis pagal sąmatą bus mažesnis nei VDU.

Jeigu tai bus ignoruojama, planuojami piketai ne tik prie bendrovės, mitingas prie koncerno „Achemos grupė“ būstinės, bet ir prie Seimo.

„Alio Jonavos“ inf.