Paskelbtas Renginiai

Įspūdžiai iš viešnagės Lenkijoje

Ketvirtadienis, 07 June 2018 13:45 Parašė 

Gegužės 24 ir 25 d. Jonavos neįgaliųjų veiklos centro darbuotojai, lankytojai ir jų tėveliai, struktūrinio padalinio „Gyvenimo namai“ gyventojai ir sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos „Jonavos viltis“ nariai lankėsi Lenkijoje, Suvalkų mieste. Šis vizitas labai svarbus įgyvendinat tarptautinį Lietuvos ir Lenkijos projektą „Atrask ir Parodyk save“ („Discover and show yourself“).

Suvalkų mieste kelionės dalyviai aplankė Podlaskie Association of Therapists mokyklą, kurioje ugdomi autistai vaikai iki 16 m. Buvo labai įdomu ir naudinga susipažinti su mokyklos ugdymo sistema. Mokyklos klasės nedidelės, jaukios, o svarbiausia – jose rodomas individualus dėmesys vaikui. Pasak ugdymo įstaigos direktorės Urszula Duda, svarbiausia vaikus ugdyti taip, kad jie suaugę galėtų gyventi savarankiškai. Tam pasitelkiamos įvairios metodikos, tokios kaip multisensorinis kambarys, sporto salė su įvairiais treniruokliais, atsipalaiduoti skirta vandens lova, virtuvėlė, kurioje vaikai mokomi gaminti, moderni bendravimo pasitelkiant paveikslėlius programa ir kt.

Supažindinę su mokykla, kolegos iš Lenkijos pakvietė pasivaikščioti paupiu ir apžiūrėti Suvalkų miestą.

Šios kelionės metu svečiai iš Lietuvos turėjo galimybę išbandyti jėgas virvių parke, kopti laipiojimo siena, žaisti mini golfą. Buvo surengtas ir tarptautinis boulingo turnyras, kuriame tarpusavyje varžėsi šeimininkų lenkų ir svečių lietuvių deleguotos vyresniųjų amžiaus kategorijos komandos. Nugalėtojų trofėjus atiteko šeimininkų komandai, tačiau antros vietos laimėtojai taip pat neliko neapdovanoti. Kol šalių atstovai varžėsi turnyre, kiti jaunuoliai džiaugėsi žaidimu prie atskiro boulingo takelio.

Jonavos neįgaliųjų veiklos centras kartu su visais kelionės dalyviais dėkoja projekto partneriams iš Lenkijos už labai šiltą ir malonų priėmimą, norą dalytis patirtimi ir idėjomis, aktyvias pramogas ir puikiai praleistą laiką, apie kurį byloja neįgaliųjų šypsenos. 

Jūratė PROKOPAITĖ