Paskelbtas Renginiai

Sportas mus vienija

Pirmadienis, 04 June 2018 14:47 Parašė 

Jonavos rajono neįgaliųjų veiklos centras, skatindamas neįgaliuosius būti sportiškai aktyviais, gegužės 30 d. organizavo tradicija tapusį pavasarinį renginį ,,Sportas mus vienija“.

Sportas – tai judėjimas, sveikata ir gera emocinė būsena. Šios šventės tikslas – ne įrodyti, kurie iš dalyvių buvo geresni, bet išbandyti savo jėgas sporto rungtyse, pabendrauti žaismingoje aplinkoje, labiau pažinti vienas kitą ir turiningai praleisti laiką. Šventės dalyviai varžėsi: bėgimo, olimpinių žiedų metimo, kempinių mūšio, baudų mėtymo, futbolo, šaškių turnyro, sportinės žvejybos ir taiklumo rungtyse. 

Renginys apjungė tris organizacijas: bendrijos ,,Jonavos viltis“ narius, kurie laimėjo trečią vietą, Jonavos jaunimo mokyklos jaunuolius, užėmusius antrą vietą, ir Neįgaliųjų veiklos centro lankytojus, kurie šįkart buvo sportiškiausi ir laimėjo pirmą vietą. Apdovanojimus įteikė ir dalyvius sveikino Jonavos rajono neįgaliųjų veiklos centro direktorė Aurika Matutienė, kuri linkėjo ir ateityje išlikti sportiškai aktyviems ir pozityviai nusiteikusiems.

Veiklos centro kolektyvas dėkoja Jonavos sporto centrui už pagalbą organizuojant šventę ir visiems šventės dalyviams, atidavusiems savo jėgas siekiant bendro tikslo, ir jų aktyviems sirgaliams. Ši sporto šventė ne tik atskleidė dalyvių stipriąsias puses ir galimybes, bet dar labiau suvienijo dalyvavusias organizacijas, pranešė visuomenei, kad negalia – nėra priežastis socialinei atskirčiai, o tik apribojimas tam tikrose srityse. Tačiau tinkamai pritaikius aplinką ir sudarius palankias sąlygas, galima būti pilnaverčiais ir aktyviais jos nariais.

Renata NARKEVIČIŪTĖ