Paskelbtas Renginiai

Knygų terasoje – klajojantys muzikantai

Trečiadienis, 30 May 2018 09:01 Parašė 

Jonavos viešosios bibliotekos knygų terasoje praėjusią savaitę vyko poezijos festivalis „Poezijos pavasaris“, kuriame ne tik buvo atverta poezijos kraitelė, bet ir netrūko profesionaliai atliktos muzikinės improvizacijos.

Renginį pradėjo Jonavos bardas Andrius Šukutis, vėliau poezijos vakarą tęsė du po Lietuvą pėsčiomis klajojantys ir dažnai mažesniuose miestuose pasirodymus atliekantys aktoriai Balys Ivanauskas ir Artūras Dubakas. Renginio svečiai dėkojo susirinkusiems žiūrovams, kad užuot likę namuose, nusprendė linksmai praleisti vakarą klausydamiesi gražių ir jausmingų lyrikos žodžių.

Aktoriai, nekreipdami dėmesio į mikrofonus, susirinkusią publiką traukdami ir žavėdami iš tikrai arti, pamėgdžiojo įvairius viduramžių dainius – Vokietijos minezingerius, Pietų Prancūzijos trubadūrus ir jiems akompanuojančius Anglijos menestrelius.  

Jeigu trumpai ir atvirai, renginys buvo tikrai įspūdingas. Nepaisant to, kad buvo visur išvartyti mikrofonai, ant grindų prilaistyta nemažai vandens ir mėtėsi citrinos skiltelių, jautrūs labai trumpi muzikos intarpai ir Gintaro Grajausko atskleistas uždaras poezijos pasaulis, „kuriame svarbūs maži, čia pat esantys dalykai, kur ieškoma „naujojo intymumo“, galinčio pateisinti žmogaus buvimą absurdo akivaizdoje (Rimantas Kmita)“, leido pamiršti ne tik koncerto nesklandumus, bet ir kasdienybės rūpesčius.

Eitvydė PRANEVIČIENĖ