Paskelbtas Krepšinis

Potencialaus rėmėjo atėjimas į Jonavos sporto klubą pasirašant bendradarbiavimo memorandumą

Pirmadienis, 28 May 2018 08:21 Parašė 

Beveik prieš metus Jonavos sporto arenoje pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir Jonavos sporto klubo. Buvo įsipareigota, kad nuo tos dienos LSU prisidės prie Jonavos sporto klubo vystymo ir plėtros. LSU dėka į Jonavą atvedami potencialūs rėmėjai iš Turkijos.

Penktadienio popietę Jonavos sporto arenos konferencijų salėje Jonavos sporto klubas su potencialiais rėmėjais iš Turkijos pasirašė bendradarbiavimo memorandumą. Pastaruoju metu Jonava progresyviai plėtojasi sporto srityje. Neatsitiktinai Jonavos sporto klubas yra antras didžiausias krepšinio centras šiame regione, todėl buvo motyvas susieti tai.  Apie krepšinio perspektyvas Jonavoje kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

„Tikrai smagu, jog mūsų senas geras draugas treneris Muratas Didinas (Murat Didin) iš Turkijos, panašiai kaip mūsų lietuviškas Garastas, dabar dėstantis Sporto universitete, mūsų projektuose, trenerių kursuose, prisijungia prie krepšinio plėtojimo šalyje. Atsiranda nauja tendencija, kad Turkijos verslininkai nori daryti verslą Europoje, jie per krepšinį Lietuvoje renkasi kaip tokius vartus į Europą, - spaudos konferencijoje kalbėjo M. Balčiūnas.

Žinomas Turkijos krepšinio treneris Murat Didin, kuris didžiąją dalį savo karjeros praleido geriausiuose Turkijos, Vokietijos ir Italijos krepšinio klubuose, bendradarbiaudamas su LSU, kaip potencialų rėmėją Jonavos sporto klubui atrado Turkijos industrinės kompanijos „Sintek“ savininką Onorą Atakajų (Onor Atakay).  

Būtent trenerio M. Didin dėka į Jonavą atvyko labai stambus Turkijos verslininkas, kuris dirba visame pasaulyje. Verslininkas O. Atakajus integraciją į Europą pasitiko per Lietuvą. Krepšinio vystyme gerbiamas svečias pasirinko Jonavą kaip klubą, kuriam padės, kuriam padės ir finansiškai. Žinomos Jonavos perspektyvos su visomis esamomis infrastruktūromis. Pasak M. Balčiūno, turint tokią areną Lietuvos krepšinio lyga  jau seniai laukia Jonavos komandos tarp elitinių komandų. Dabar tampa daug daugiau įmanoma ir tai pirmas toks stambus rėmėjas, bet nereiškia, kad nebus daugiau.

„Asmeniškai džiaugiuosi, kad tokios netiesioginės pastangos verslui pritraukti, labai duoda įdomių vaisių. Būtent per krepšinį ateina turkų kompanijos. Turkijoj krepšinis yra minimas kaip ir Lietuvoj. Tikiu, kad pasirašytas ketinimų protokolas išaugs į rimtesnius santykius. Na o mūsų miestui šie santykiai pasireikštų investicija į klubą ir jo ateitį, kad jis dalyvautų jau ir Lietuvos krepšinio lygos varžybose, tačiau man, kai vietos valdžios atstovui, dar svarbiau yra sisteminga sporto šaka. Ja taps tada, kai pritrauksime ir savo vaikus, - savo mintis išsakė rajono meras Eugenijus Sabutis. – Jonava tikrai nusipelno artimiausiu metu būti vienu iš Lietuvos krepšinio lygos centrų“.

 Bendradarbiavimo memorandumą savo parašais patvirtino Turkijos kompanijos „Sintek“ savininkas Onoras Atakajus ir Jonavos sporto klubo atstovas Tadas Laucius. Po pasirašymo mintimis pasidalino ir svečiai.

„Esu laimingas būdamas čia ir nors Lietuva bei Turkija negali susikalbėti žodžiais dėl skirtingų kalbų, bet mes galime bendrauti krepšinio kalba. – po pasirašyto memorandumo kalbėjo kompanijos savininkas O. Atakajus. – Dėkingas merui ir krepšinio klubo vadovams, kad galiu tapti Jonavos komandos dalimi. Kartu padarysime viską, kad šita organizacija turėtų labai puikią ateitį. Turkijos tauta labai gerbia Lietuvos krepšinio tradicijas, šalį, žmones“.

Pastaruoju metu svečias iš Turkijos, treneris Muratas Didinas Lietuvą jau vadina savo antrąja šalimi, nes čia praleidžia daugiau laiko. Treneris pastebėjo, kad ne tik jo šalyje vystoma sporto infrastruktūra, bet ir Lietuvoje, ir toje pačioje Jonavoje, taip pat dedama daug pastangų sportinei infrastruktūrai gerinti. „Turiu nemažai darbo pasiūlymų kitose šalyse, tačiau savo idėjomis ir gerąja patirtimi noriu dalintis su Jumis. Net neabejoju, kad Jonavos sporto klubas tik sieks aukštumų ir tikslas visiems žinomas, - mintimis dalinosi treneris. – Atėjus į salę galvojame, kad rungtynes laimi žaidėjai ir treneriai ar dar kažkas, bet laimi visi su savo emocijomis, tikėjimu“.

Po ketinimų protokolo pasirašymo, visa delegacija apžiūrėjo areną, kurioje į rankas paėmė ir krepšinio kamuolį bei išmėgino savo rankos taiklumą ne tik svečiai, bet ir rajono meras. Vėliau visi nužingsniavo į šalia esantį stadioną bei Joninių slėnį.

GYTIS RAMANAUSKAS