Paskelbtas Miesto naujienos

Miesto gimnazistams nuaidėjo paskutinis skambutis

Penktadienis, 25 May 2018 08:08 Parašė 

Šypsenas keitė jaudulys, o akimirkas – prisiminimai. Mokyklos džiaugsmai ir rūpesčiai liko užnugaryje, kartu su visais čia praleistais dvylika metų – Senamiesčio ir Jeronimo Ralio gimnazijų abiturientams nuaidėjo paskutinis skambutis.

Abiejose rajono gimnazijose mokinius šventinių renginių metu sveikino ugdymo įstaigų direktoriai, mokytojai, rajono valdžios atstovai. Šiemet Senamiesčio gimnaziją baigs 43-ioji mokyklos ir 20-oji gimnazijos abiturientų laida, o Jeronimo Ralio gimnaziją – 71-oji abiturientų laida. Kaip ir kasmet, tradiciškai šventę organizavo trečiokai, jų auklėtojai, jiems padėjo ir kiti mokyklos bendruomenės nariai. Tiek vienoje, tiek kitoje mokymo įstaigoje abiturientus sveikino jaunoji, dar auganti gimnazistų karta – Panerio pradinės mokyklos mokinukai. 

Jeronimo Ralio gimnazijoje šiemet – 128 abiturientai. Tai – įsimintina abiturientų laida, baigusi mokslus ypatingu metu, t. y. Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio sukakties metais. Gimnazijos istorijoje pagarbiai bus įrašyta: „71-oji Lietuvos nepriklausomybės šimtmečio abiturientų laida.“ Jos moksleiviai ne kartą atstovavo gimnazijai ir pelnė prizines vietas rajono, Lietuvos mokinių ir tarptautinėse olimpiadose, konkursuose, projektuose. Ypač buvo dėkojama Emiliui Kaziukėnui, išplukdžiusiam gimnazijos galerą į tarptautinius mokslo pasiekimų vandenis. 

„Kiekviena Senamiesčio gimnazijos laida turi savo skirtybių, nė vienos nėra tokios pačios. Tai galiu patvirtinti remdamasi dvidešimties laidų šioje mokykloje pasiekimais, istorijomis, stiliumi, pomėgiais, bendravimu. Gausus šių metų abiturientų būrys – tai puiki laida, nuoširdūs, smalsūs, darbštūs, savimi pasitikintys, atsakingi mokiniai. Daug drąsių, kūrybiškų ir altruistiškų“, – kalbėjo Senamiesčio gimnazijos direktorė Rita Čiužienė.

Simboliškai atsisveikindami su mokiniais tiek mokytojai, tiek vadovai ir svečiai abiturientams linkėjo ne tik sėkmingai išlaikyti brandos egzaminus, bet ir atrasti savąjį kelią, o taip pat garsinti tiek Jonavos kraštą, tiek Lietuvą.

Nuskambėjus paskutiniam skambučiui, abiturientams pagrindinė brandos egzaminų sesija mokyklose dar truks iki birželio 22 d., kada jie laikys paskutinį chemijos valstybinį brandos egzaminą.

Norint gauti brandos atestatą, šiemet reikia išlaikyti privalomą lietuvių kalbos ir literatūros bei dar vieną pasirinktą brandos egzaminą. Privalomas lietuvių kalbos ir literatūros egzaminas vyks birželio 2 d., šeštadienį.

Gytis RAMANAUSKAS