Paskelbtas Sportas

SK „Faiteris“ atletai grūdinosi kovose bei dabinosi apdovanojimais

Pirmadienis, 21 May 2018 08:55 Parašė 

Įtemptas dvi savaites turėjo sporto klubas „Faiteris“ sportininkai, kurie su treneriais Arnoldu Lukošiūnu ir Matu Vaicekausku dalyvavo dviejuose kikbokso ir grappling imtynių varžybose.

Pirmiausia klubo sportininkai varžėsi Rezeknės mieste (Latvija) vykusiame Rytų šalių kikbokso taurės varžybose. Jose dalyvavo apie 200 sportininkų iš Rusijos, Baltarusijos, Estijos, Latvijos bei Lietuvos. Šis sportinis renginys vyko dvi dienas, todėl atletams ir jų treneriams teko apsišarvuoti kantrybe, nes sportininkus vargino ne tik kovos, bet ir jų laukimas.

„Pirmą diena iki pat vakaro nebuvo žinoma, kiek kovų teks sukovoti per tas dvi dienas. Pradžioje atvykus, organizatoriai planavo, kad ringe pagal K-1 taisykles kovos vyks antrąją varžybų dieną, todėl atletai po svėrimų nuėjo ilsėtis. Po pietų, tik įsikūrę viešbutyje, gavome žinią, jog suvažiavo daug sportininkų, todėl organizatoriai nutarė dalį K-1 kovų pravesti pirmąją dieną“, - apie varžybas pasakojo klubo vadovas ir treneris A. Lukošiūnas. – Suskubom į areną, kur vyko varžybos“.

Pirma kova išpuolė Laurynui Makaveckui, kuris jau pirmajame raunde nokautavo savo varžovą. Visgi, kova nepraėjo be pasekmių, nes Laurynas susižalojo kelią ir sekančias kovas teko kovoti su skausmais. Antrą varžybų dieną šiam atletui teko kovoti su dar dviem varžovais, tačiau ištvermingas jaunuolis abi  jas laimėjo. Finalinė kova buvo sunki, nes ir jėgos buvo išeikvotos ir trukdė trauma, nes susižeidė ir kitą koją. Visgi, finale L. Makaveckas pademonstravo ryžtą ir tvirtą charakterį ir kęsdamas skausmus nugalėjo šeimininkų sportininką bei tapo čempionu.

Jonavietis Mantas Rimeika taip pat džiugino trenerius ir garsino Lietuvos vardą. Finale jaunuolis buvo aiškiai pranašesnis už varžovą iš Baltarusijos ir nugalėtoju tapo laimėjęs visus tris raundus.

Labai įdomus finalas laukė Deniso Fediuškino. Jis siekė revanšo prieš varžovą, kuriam buvo nusileista neseniai vykusiame Žemaitijos čempionate. Kovotojas labai jaudinosi, bet degė troškimu atsirevanšuoti. Tik prasidėjus kovai, sportininkas be jokios žvalgybos atakavo varžovą ir jau po pirmos minutės teisėjai pastarajam skaičiavo nokdauną. Teisėjams leidus varžovui toliau kovoti, SK „Faiteris“ sportininkas vėl pažėrė smūgių krušą ir varžovas vėl atsidūrė ant ringo grindų. D. Fediuškinas su kaupu atsirevanšavo ir šiose varžybose savo grupėje taip pat tapo nugalėtoju.

Klubo nugalėtojų gretas papildė ir Greta Vitkutė. Finale sportininkė kovojo su baltaruse, kuri buvo aršiai nusiteikusi bei iš karto metėsi į atakas. Atlaikiusi pirmąjį spaudimą, pati Greta perėjo į ataką. Po neleistino varžovės smūgio ir medikų apžiūros, buvo manoma, kad G. Vitkutė jau negalės tęsti varžybų. Visgi, pati sportininkė pareikalavo kovos tęsimo. Sugrįžusi į ringą ji išliejo visą pyktį ant varžovės. Vienbalsiu teisėjų sprendimu, visus randus pranašesnė buvo G. Vitkutė, kuri ir tapo čempione.

Taip pat SK „Faiteris“ treneris M. Vaicekauskas aktyviai dalyvauja WAKO kikbokso teisėjų veikloje, Matas gavo padėkos raštą už objektyvu ir sąžininga teisėjavimą.

Susumavus visas užimtas pirmąsias, vietas klubas užėmė antrąją vietą tarp visų dalyvavusių klubo. Tai aukštas pasiekimas. Galima priminti, kad balandžio pabaigoje vykusiame Europos klubų kikbokso taurės varžybose Jonavoje, SK „Faiteris“ tapo nugalėtojais.

Po tokių varžybų nebuvo kada klubui pailsėti, nes sportininkai vėl vyko į Šiauliuose vykusį atvirą grappling imtynių čempionatą. Klubo vadovas A. Lukošiūnas labai gyrė Edviną Gribauską, kuris buvo vertas čempiono vardo.

„Atletas dalyvavo visose varžybose, kantriai rinko patirtį, mažais žingsneliais ėjo link čempiono titulo. Edvinui teko iškęsti ir nesėkmių, ir apmaudo, kai vos per plauką netapdavo nugalėtoju. Sportininkas yra pavyzdys, kaip reikia siekti savo tikslų. Labai džiaugiuosi už Edviną. Jis tikrai nusipelnė tapti čempionu, - po varžybų kalbėjo A. Lukošiūnas. - Taip pat mus labai džiugina ir Greta Vitkutė, visai nesenai pradėjusi treniruotis grappling imtynes. Sportininkė pradeda skinti pergales ir ant grappling imtynių kilimo. Greta turėjo dvi kovas, abejas jas iškovojo pasidavus varžovei“.

Šiose varžybose buvo iškovota nemažas skaičius apdovanojimų, o jau minėti E. Gribauskas ir G. Vitkutė tapo nugalėtojais. Ant antrosios vietos prizininkų pakylos laiptelio lipo Povilas Zmejauskas, Dominykas Adomavičius ir Dominykas Lukšė, o trečiąsias vietas iškovojo Justas Bogušas bei Mindaugas Motiekaitis.

Varžybų maratoną SK „Faiteris“ atletai užbaigė Lietuvos profesionalaus bokso lygos turnyru Klaipėdoje. Varžybose klubo garbę gynė Rokas Karoblis ir L. Makaveckas. Turnyre dauguma kovų vyko pagal PRO bokso taisykles, bet organizatoriai pakvietė ir kelis sportininkus, kovojančius pagal K-1. Pakvietimo sulaukė ir sporto klubo „Faiteris“ atletai. Varžybos vyko pagal PRO-AM K1 taisykles.

Vėl savo pajėgumą pademonstravo L. Makaveckas, kuris varžovą pasiuntė į nokdauną. Nors kova vėliau buvo pratęsta, tačiau SK „Faiteris“ kovotojas nebeleido varžovui atsigauti ir šventė greitą pergalę.

Tuo tarpu R. Karoblio kova Klaipėdoje tapo pagrindine turnyro kova. Sportininkui teko susigrumti su galingu atletu iš Lenkijos. Dvikova buvo sunki, pareikalavusi daug ištvermės. Antrajame raunde Rokas apibėrė varžovą smūgių kruša ir atrodė, kad lenkas neatsilaikys ir bus pasiųstas į nokdauną. Varžovas „sugėrė“ daug smūgių, bet ant kojų išsilaikė. Varžovas buvo itin ištvermingas ir R. Karoblis išeikvojo tam daug jėgų bei sumanymas baigti kovą antrajame raunde, neišdegė. Trečiajame raunde Rokui reikėjo susikaupti dar labiau ir parodyti valią. Beveik išsikvėpęs atletas likus minutei tiesiog perlipo per save ir kilo į lemiamą šturmą. Kovotojai be jėgų keitėsi smūgiais, bet svarbiausia, Roko smūgiai buvo tikslesni.

Po kovos Rokas Karoblis sakė, kad šį sezoną ir šio vakaro kova buvo pati sunkiausia. „Pats didžiausias ačiū mano nuostabiam treneriui Arnoldui Lukošiūnui, kad mane paruošia kiekvienai kovai ir jis kartu išgyvena kovas su manimi. Mano komanda tiesiog nuostabi“, - po kovos savo mintis išsakė sportininkas.

Pasak klubo vadovo ir trenerio A. Lukošiūno, labai džiugu, kad Rokas po ilgos pertraukos sugrįžo į aktyvų sportą, kad sugrįžo į ringą ir čia jam puikiai sekasi. Per penkis sugrįžimo mėnesius Rokas tapo Europos klubu kikbokso taurės nugalėtoju, Lietuvos čempionu ir štai, dabar, iškovotas trofėjus PRO K-1.

Klubo vadovas pridūrė, kad prie gerų rezultatų labai prisideda ir tai, kad miesto valdininkai palaiko sportą ir jis Jonavoje neapleistas. Taip pat ir koviniam sportui čia rodomas dėmesys. Kai yra palaikymas, tada atsiranda motyvacija ir geri rezultatai.

SK „Faiteris“ dėkoja Jonavos rajono savivaldybei bei merui Eugenijui Sabučiui, Jonavos kūno kultūros ir sporto centro direktorei Reginai Stupurienei, jos pavaduotojui Laurynui Gailiui.

GYTIS RAMANAUSKAS