Paskelbtas Miesto naujienos

Rajono meras: grįžtame į Rimkus su geromis žiniomis

Antradienis, 15 May 2018 10:23 Parašė 

Praėjusį pirmadienį rajono meras Eugenijus Sabutis žiniasklaidą, savivaldybės specialistus pakvietė į tradicinę miesto apžiūrą. Joje dalyvavo Miesto reikalų komiteto pirmininkas, mero pavaduotojas Erlandas Andrejevas, UAB „Jonavos paslaugos“ direktorius Edmundas Mulokas, Aplinkos ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Rasa Raicevičienė, Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Andrius Venckus bei Jonavos miesto seniūnijos vyriausiasis specialistas Tautvydas Pabrinkis.

Šis reidas po miestą turėjo grįžtamąjį ryšį: apsilankyta ir ten, kur būta pernai metais, apžiūrėta, kas pasikeitė ir ar pasikeitė.

Džiugu, kad degalinė „Circle K“ gražiai tvarko aplinką, žolė nupjauta, šuliniai uždengti.

Deja, šalia esančiame sklype (nors kiek kartų rašyta!) veši žolė, kaip „puošė“, taip ir „tebepuošia“ „Pizos bokštas“. Laimė, kad ant jo nesikarsto vaikai . Kol kas. Miesto seniūnija įpareigota sklypo savininką įspėti ir pareikalauti susitvarkyti, kitu atveju bus pritaikytos sankcijos.

Rimkų mikrorajono gyventojai kartais pasiguosdavo neva jiems mažai skiriama dėmesio. „Šiemet grįžtame į Rimkus su geromis žiniomis: plečiame automobilių stovėjimo aikšteles, parinkta vieta (šalia Chemikų g. 70-ojo namo – K. V.) visus šiuolaikinius standartus atitinkančiai vaikų žaidimų aikštelei. Tik prašysime  paauglių, kad atsargiau elgtųsi. Bus ir stebėjimo kameros. Beje, tuo pačiu šalia bus įrengti nauji gražūs takai, prašysime, kad miesto seniūnija pasirūpintų naujais suoliukais“, – sakė meras Eugenijus Sabutis.   

Jau šią savaitę rangovė UAB „Jonavos hidrotechnika“ pažadėjo pradėti naujai  asfaltuoti kelio atkarpą ties Raimundo Samulevičiaus progimnazija (link A. Kulviečio g. 8-ojo namo) ir, pasak Tautvydo Pabrinkio, iš anksto informuoti gyventojus, kaip organizuos transporto eismą.   

Gražiai tvarkomas Žemaitės g. 11 daugiabutis. Tačiau vaizdą gadina privačią šio namo teritoriją juosianti tvora, galima spėti, likusi dar nuo statybų pradžios. Tad bus rekomenduota arba ją pašalinti, arba pakeisti kita.

Kaip sakė rajono meras, daug sulaukiama pasiūlymų ir pastebėjimų iš miesto gyventojų. Vienas tokių – dėl autobusų stotelės netoli Žemaitės g. 5-jo namo: nei suolelio, nei apsaugos nuo vėjo ar lietaus. Tad miesto seniūnija įpareigota iki šios vasaros pabaigos čia pastatyti transporto laukimo paviljoną. Taip pat Eugenijus Sabutis atkreipė dėmesį į mieste esančius išblukusius, pasenusius plakatus su informacija apie įgyvendinamus projektus, gavus ES struktūrinių fondų paramą. Miesto seniūnija turės atlikti „reviziją“ ir, jei reikės, plakatus atnaujinti.

Prieš metus miesto apžiūros dalyviai buvo sustoję Žemaitės gatvėje, šalia Lakštingalų tvenkinio. Čia senų seniausiai pramintas takas, jau pernai kalbėta, kad turėtų atsirasti dviračių-pėsčiųjų takas. Meras padėkojo rajono Tarybos nariams, pritarusiems skirti lėšų. Sutartis su rangovu pasirašyta, birželio pabaigoje-liepos pradžioje turėtų prasidėti darbai, o baigti spalio mėnesį.

– Laba diena, laba diena! – linksmai modami ir sveikindami mus pasitiko Jonavos pradinės mokyklos vaikai.   

Už tvoros – prie daugiabučio – nauja vaikų žaidimų aikštelė minkšta danga. „Ir džiaugiamės, ir turime rūpestį: rangovas dėl savo kaltės užtruko priduoti darbus. Skaičiuojami jau beveik 5 tūkstančiai eurų delspinigių. Šie „grįžę“ pinigai turės būti panaudoti kitoms vaikų žaidimų aikštelėms remontuoti ar atnaujinti“, – sakė meras Eugenijus Sabutis ir pasiūlė idėją: tvoroje įrengti rakinamus vartelius, mokyklai duoti keletą raktų, kad ir pradinukai pertraukų metu galėtų čia ateiti pažaisti, nereiktų jiems sukti aplinkui, per gatvę. Taip saugiau.

Šmatų kapinių tvora bus palaipsniui tvarkoma (ačiū rajono Tarybai, nusprendusiai skirti lėšų), vasarai baigiantis turėtų prasidėti darbai. Atsiliepus į gyventojų prašymus, bus plečiamas kolumbariumas, šalia – įrengiami suoliukai.

Europėjam, bet darbų iki galo kartais ir nepadarom: prie Kosmonautų g. 11 namo praplatinta automobilių stovėjimo aikštelė, o šalia rangovas paliko išverstus didžiulius blokus, neatvežė juodžemio, nepasėjo žolės. Kaip sakė Tautvydas Pabrinkis, rangovas prisižadėjo iki gegužės pabaigos viską sutvarkyti.

Laiptai nuo Kosmonautų g. link turgaus, nė metams nepraėjus nuo jų sutvarkymo, vėl aptrupėjo. Kadangi garantinis laikas dar nepasibaigęs, rangovas privalės sutvarkyti. Nepuošia ir šalia privačių namų sudygę apgailėtini kioskeliai. Į juos miesto apžiūrų metu „baksnojama“ jau ne pirmus metus. „Reikės organizuoti akciją „Darom gera Jonavai“ ir nuversti arba paprašyti karių, kad su tankais juos išlygintų“, – juokavo meras. O jei rimtai – kioskelių savininkų laukia nemalonus pokalbis su Viešosios tvarkos skyriaus specialistais.

Topolių gatvelės vaizdą gadina medinė, pradedanti griūti tvora (apie ją taip pat ne sykį rašyta). Jos savininkams –verslininkams – derėtų susimąstyti apie savo firmos įvaizdį. O tą padaryti padės savivaldybės specialistai: jei reikės, tai ir kas mėnesį atvažiuos priminti!   

Karolina VIČIŪTĖ     

Gyčio RAMANAUSKO nuotr.