Paskelbtas Sportas

Sezono pradžioje tenisininkų kovos piramidėje

Pirmadienis, 14 May 2018 08:32 Parašė 

Jonavos teniso mėgėjai vasaros sezoną jau atidarė, nes šios sporto šakos entuziastai buvo pakviesti į Senamiesčio gimnazijos teniso kortą, kur sporto klubas „Lauko tenisas visiems“ (vadovas Arūnas Narbutas) organizavo jau tradiciniu tapusį piramidės turnyrą.

Pagal reitingus į tokį turnyrą kviečiami pirmąsias šešiolika vietų užimantys žaidėjai. Šįkart į pirmąjį žaidimą susirinko 11 teniso mėgėjų. Turnyre varžėsi tik vienas svečias iš sostinės. Nors žaidimui sąlygos išėjus iš salių nebuvo tokios geros ir trukdė stiprokas vėjas, tačiau po šio turnyro piramidės žaidėjų išsidėstymas žymiai pakito.

Pagal reitingą pirmaujantys keturi žaidėjai pirmajame etape negavo varžovų, o kiti kovojo dėl patekimo į ketvirtfinalį. Jau turnyro pradžioje nepasisekė ir vienam piramidės lyderių Deividui Snapkauskui iš Vilniaus. Į kovas dėl apdovanojimų nepateko ir vienas iš trijų Narbutų – Teisius. Visgi, būtent pusfinalyje teko susigrumti šeimyniniam duetui. Arūnas Narbutas tik po permainingos kovos ir lemiamų taškų trečiajame sete 2/6, 6/0, 10:8 įveikė savo sūnų Titą, kuriam nepavyko kova ir dėl trečiosios vietos.

Kitame pusfinalyje visus stebino jau solidų ir brandų žaidimą demonstruojantis Senamiesčio gimnazijos moksleivis, šešiolikmetis Vitalijus Salogubovas. Šis žaidėjas 6/2, 7/5 įveikė Ruslaną Gavrilovą ir pateko į finalą.

Kovoje dėl trečiosios vietos R. Gavrilovas 6/3, 6/3 pranoko Titą Narbutą. Tuo tarpu finale užvirė tikra kova tarp A. Narbuto ir V. Salogubovo. Lyg sėkmingiau žaidimą pradėjo didesnę patirtį šių varžybų organizatorius, bet jaunuolis laimėjo antrąjį setą ir lemiamame, atsilikdamas 9:10, įstengė parklupdyti varžovą 12:10 bei ne tik tapo varžybų nugalėtoju, bet piramidės reitinge kilstelėjo į pirmąją poziciją.

GYTIS RAMANAUSKAS