Paskelbtas Renginiai

Jaunųjų pianisčių talentas įvertintas laureačių diplomais

Antradienis, 08 May 2018 16:38 Parašė 

Saulėtą gegužės pradžios penktadienį I respublikinis pianistų konkursas „PIANO-TECH“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo 100-mečiui, KTU III rūmuose turėjo vykti dviejose koncertų salėse vienu metu, mat į konkursą susirinko net apie 100 jaunųjų pianistų iš visos Lietuvos. Tarp jų – ir šešios Jonavos Janinos Miščiukaitės meno mokyklos ugdytinės, grįžusios į Jonavą su šio originalaus konkurso diplomais.

Mūsų meno mokyklos fortepijono skyriui sėkmingai atstovavo Beata Bulkė (3 kl., mokytoja Daiva Petrošienė), laimėjusi 1-os vietos laureatės diplomą, Akvilė Aksinavičiūtė (2 kl., mokytoja Daiva Petrošienė) ir Ugnė Leonavičiūtė (2 kl., mokytoja Daina Suslavičienė), įvertintos 2-os vietos laureačių diplomais, Danielė Vaitiekūnaitė (3 kl., mokytoja Lina Žiegienė), Agnė Dedelaitė (4 kl., mokytoja Daina Suslavičienė) ir Martyna Petraškaitė (4 kl., mokytoja Jolanta Šukienė), pelniusios 3-ios vietos diplomus.

Konkurso, siekiančio atskleisti fortepijono instrumento ugdytinių individualumą, atlikėjišką meistriškumą, įgyti patirties ir plėsti atlikėjų repertuarą, vertinimo komisijos irgi buvo dvi, vadovaujamos Kauno J. Gruodžio konservatorijos fortepijono mokytojo, KTU lektoriaus dr. Motiejaus Bazaro ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos fortepijono dėstytojos, nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatės profesorės Rūtos Rikterės.

Konkursas išsiskyrė tuo, kad programoje nebuvo skelbiama, iš kur atvykę konkurso dalyviai, kurie mokytojai juos paruošė – tikrai įdomi intriga ne tik komisijai, bet ir dalyviams. Smagu ir gera pasidžiaugti po konkurso laimingais jaunaisiais muzikantais, kurie nuo jaunų dienų patiria gerai atlikto darbo skonį, jaučiasi pagerbti ir įvertinti. Tokie konkursai leidžia tobulėti tiek mokiniams, tiek ir mums, mokytojams.

Daiva PETROŠIENĖ
Janinos Miščiukaitės meno mokyklos fortepijono mokytoja